Afgelopen zaterdag vond, op ons eigen schietterrein, het Erekruisschieten van de bond Gerardus plaats. Traditioneel wordt het schuttersseizoen afgesloten met deze schietwedstrijd en uiteraard was onze vereniging ruim vertegenwoordigd in de strijd om de felbegeerde zilveren Erekruizen. Lees verder voor een korte terugblik!

Elke schutter, die tijdens een van de bondsfeesten van dit seizoen, 3 opeenvolgende bölkes heeft weten af te schieten, is verzekerd van deelname aan het Erekruisschieten. In elke klasse (A, B en C) nemen de schutters het individueel tegen elkaar op met als doel zijn/haar klasse te winnen en anders de top 3 te bereiken. In elke klasse zijn er immers 3 kruizen te verdelen.

In de eerste opschietronde dienden er 10 kleine bölkes achtereenvolgens te worden afgeschoten. Vervolgens kon er worden begonnen aan de kaveling.

In de A-Klasse wisten Frank Lebens en Marcel Hermans zich te kwalificeren voor de kaveling. Na een aantal kavelrondes viel echter ook voor hun het doek waardoor er in de A-klasse geen eremetaal in Limbricht bleef.

Stefanie Vleeshouwers toonde zich in de B-Klasse de beste Limbrichtse schutter. Zij wist zich samen met Ruud Halders en Peter Wetzels te plaatsen voor de kaveling en behaalde uiteindelijk een knappe 6e plek, helaas net buiten de ereplaatsen.

Het beste jongetje van de klas bevond zich dit jaar namens onze vereniging in de C-Klasse! Nadat enkele Limbrichtse schutters hun Waterloo hadden gevonden, bleek er toch nog eremetaal in Limbricht te blijven. Ruud Wenmakers toonde zich na een aantal kavelrondes (waarvan de laatste rondes op stokken!)  de sterkste in de C-Klasse en mocht de 1e prijs aan zijn palmares toevoegen. Ruud Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!

Winnaar C-Klasse: Ruud Wenmakers

Winnaar C-Klasse: Ruud Wenmakers

De complete uitslag:

A klasse
1e D. Verhoeven Doenrade
2e A. Ramakers Merkelbeek
3e K. Kristus Geleen

B. Klasse
1e M. Goffin Doenrade
2e N. Pelzer Schaesberg
3e. J. Pelzer Schaesberg

C Klasse
1e R. Wenmakers Limbricht
2e R. Leenders Schimmert
3e C. Pelzer Schaesberg

Alle winnaars bij elkaar!

Alle winnaars bij elkaar!

 

 

Tot aanstaande zondag op het Dorpschietfestijn op ons schietterrein!