Gisteren werd het nieuwe vaandel van Schutterij Sint Salvius in gebruik genomen. Middels een traditionele vaandelwacht werd de ingebruikname bezegeld.

Traditionele vaandelwacht

Nadat eind vorig seizoen bleek dat het oude vaandel na jaren van trouwe dienst toe was aan vervanging, is er overgegaan op het ontwerp en de vervaardiging van een nieuw vaandel.

Foto: Landgoed Kasteel Limbricht

Middels de traditionele vaandelwacht werd het oude vaandel gepresenteerd aan de genodigde. Nadat de schutterij een laatste eerbetoon bracht door het spelen van het Wilhelmus, werd het oude vaandel gepensioneerd. Vervolgens werd door de voorzitter van stichting Kasteel Limbricht Marcel Jungbauer, Igor Stel van Landgoed Kasteel Limbricht en voorzitter Ruud Wenmakers het nieuwe vaandel gepresenteerd.

Foto: John Stoffels

Traditiegetrouw is het nieuwe vaandel van alle symboliek voorzien: het kasteel en het wapen van Limbricht staat voor de binding die de vereniging heeft met de gemeenschap van Limbricht en het Sint Salviuskerkje en de patroonheilige Sint Salvius tekenen de binding met de kerk. Wat al snel opvalt aan het nieuwe vaandel is dat het anders is dan de vorige. De stijl van vervaardiging is nieuwer en ook de kleuren zijn feller. Dit alles weerspiegelt de relatief jonge samenstelling van schutterij Sint Salvius.

Het vaandel werd vervolgens ingezegend door pastoor voordat het vaandel werd bevestigd en wederom een eerbetoon werd gebracht door het spelen van het Wilhelmus.

Foto: Landgoed Kasteel Limbricht

Primeur: Sint Salvius-bier

Hierna werden de aanwezigen uitgenodigd door Igor en Ruud om samen het glas te heffen op het nieuwe vaandel. Om de feestelijke gelegenheid compleet te maken, presenteerde Landgoed Kasteel Limbricht tevens hun nieuwe huisbier aan alle aanwezigen: het Sint Salvius-bier.

We willen stichting Kasteel Limbricht en Landgoed Kasteel Limbricht hartelijk bedanken voor de sponsoring van het nieuwe vaandel.

Foto: Landgoed Kasteel Limbricht