Aanstaande woensdag wordt op het Gouvernement in Maastricht de wisselbeker voor de Esprit-prijs uitgereikt.

De Esprit-prijs staat in het teken van de bevordering van muziek en jeugd binnen de schutterswereld en wordt jaarlijks uitgereikt aan de schutterij die het beste scoort op een aantal criteria.

Een van de criteria is de beoordelingen van de drumband tijdens het uittreden. De drumband van schutterij Sint Salvius Limbricht wist de afgelopen jaren steeds in de hoogste divisie mee te draaien voor het zilverwerk en bekroonde dat dit schuttersseizoen met een eerste prijs op het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) en een tweede prijs op het Zuid-Limburgs Schuttersfeest (ZLF).

Foto: Rob Moers

Foto: Rob Moers

Het tweede criteria staat in het teken van de jeugd. Hierbij wordt er gekeken naar de hoeveelheid musicerende jeugdleden en het behaalde puntenaantal van hen als solist. Ook onze solisten eindigde dit jaar altijd hoog in de classificering. En met de huidige teller op 9 jeugdleden kan onze drumband met vertrouwen de toekomst tegemoet zien.

Daarnaast wordt ook het beleid van de drumband beoordeeld. Zo wordt er bekeken of de schutterij een opleidingsplan heeft en wat de inhoud van dit plan is.

De combinatie van deze factoren leidt tot een totaal puntenaantal, waarbij de drumband van schutterij Sint Salvius Limbricht bovenaan eindigde. Deze prijs is een kroon op het werk van alle muzikanten, de instructeurs en de jeugdopleiders die elk schuttersseizoen weer hun beste beentje voorzetten om het onderste uit de kan te halen!

Samen met de 3 finalisten van de kaveling van het OLS, wordt onze schutterij woensdag gehuldigd in Maastricht.