Afgelopen weekend hebben een achttal schutters deelgenomen aan het persoonlijk kampioenschap beide Limburgen in Wessem.

Nadat de buksemeesters om half 10 de wedstrijdbuks hadden ingeschoten, werd het eerste schot om 10 uur gelost. In totaal waren er zo’n 290 deelnemers.

Omdat het zaterdag extreem koud was en erg winderig, waren er bij schutterij Sint Salvius al na ronde 1 drie afvallers te betreuren. Traditioneel werd na de middagpauze overgegaan op kleine puntjes (1 cm x 1 cm x 1 cm). De weersomstandigheden na de pauze werden echter alleen maar slechter waardoor het nog lastiger werd om de kleine puntjes te raken.

Nadat Rian Joosten afviel, vielen ook Michelle en Stefanie Vleeshouwers af waardoor Davy Vinclair en Jos Wenmakers de eer van schutterij Sint Salvius moesten verdedigen.

Davy hield daarna nog enkele ronden stand, waarna Jos er alleen voor stond. Door het slechter wordende weer, besloot de organisatie omstreeks 19.00 uur de wedstrijd stil te leggen en de dag erna voort te zetten.

Jos Wenmakers mocht vervolgens op zondag terugkomen om samen met 30 andere schutters te strijden voor de titel. Nadat op zondag het eerste schot gelost werd en deze werd gemist, wist Jos zich met na 16 rondes en 91 schoten te plaatsen in de top 30.

Zondag werd de strijd beslist tussen Roy Willems (Nattenhoven) en Danny Scheepers (Stokkem) in het voordeel van Danny.