Gisteren vond in Limbricht de laatste serie plaats van het zestallen toernooi 2012.

Organisatie en deelnemers

Het zestallen toernooi wordt georganiseerd door diverse verenigingen die zijn aangesloten bij de Bond St. Gerardus. Deze onderlinge competitie wordt reeds vele jaren georganiseerd, om de schietoefeningen wat meer spanning te geven, door in een wedstrijd element te schieten.

Dit jaar konden helaas maar 5 verenigingen deelnemen aan deze onderlinge competitie. De verenigingen van Amstenrade, Oirsbeek, Puth, Doenrade en Limbricht hebben op 3 zaterdagen de degens buksen gekruist, op de schietterreinen van Amstenrade (2x) en Limbricht.

Voor iedere zaterdag zijn in de diverse klassen (A + B + C) dagprijzen te verdelen, en op de laatste dag wordt de stand opgemaakt om een eind overwinnaar per klasse te verkrijgen.

Gisteren werd de laatste dag geschoten op de kogelvanger installatie van Sint Salvius Limbricht. Nadat rond 19 uur de laatste kruitdampen waren opgetrokken, werd de stand opgemaakt en de prijzen verdeelt.

C drietal St. Lambertus OirsbeekC-Klasse

In de C-klasse welke wordt geschoten in 3-tallen, werd de winst voor dit jaar opgeëist door een drietal van Schutterij St. Lambertus Oirsbeek.

B-zestal Schutterij St. Lambertus OirsbeekB-Klasse

In de B-klasse (geschoten in 6-tallen). Was eveneens de hoofdprijs weggelegd voor de Schutters van Oirsbeek

A-zestal Schutterij Sint Salvius Limbricht (Jan Lanjouw / Frank Lebens / Wim Konings / Peter Wetzels / Raimond Vleeshouwers / Pascal Dreissen / Jos Wenmakers)A-Klasse

In de A-klasse (eveneens 6-tallen) dit keer geen Oirsbeek, maar bleken de Schutters van Limbricht de sterksten over de 3 zaterdagen met 4 missers in totaal.

Al met al weer een goede voorbereiding voor het vervolg van het seizoen, waar nog op het programma staan 2 Bondsfeesten (Meerssen + Schinveld) en het OLS in Ellikom + ZLF in Buchten.