Gistermiddag vond op de schutterswei het Dorpsschietfestijn 2016 plaats. Een zonovergoten dag die voor enkelen tot prijzen leidden.

De inwoners van Limbricht werden in de gelegenheid gesteld om te proeven aan de spanning van het schieten door zich in te schrijven in een van de categorieën bölkes: zestallen, drietallen en individueel. Daarnaast kon de jeugd meedingen om de titel Schildknaap en de volwassenen meeschieten om de titel Kasteelheer of -vrouw.

Kasteelheer en schildknaap 2016

Na een spannende en gezellig middag werd langzaam maar zeker bekend wie in de verschillen categorieën de prijzen mee naar huis nam. Marke Hellenbrand wist zich als eerste van de dag van een prijs te verzekeren. Marke was de schutter die de plaat in de jeugdafdeling naar beneden schoot en zich daarmee kroonde tot Schildknaap 2016!

Rowdy Heijligers volgde haar voorbeeld door in een spannende strijd de plaat omlaag te halen voor de titel Kasteelheer 2016. Voor Rowdy is het – na het winnen van het drumbandvogelschieten – de tweede grote prijs van het jaar!

img_0038

Individueel was Lee Heijligers bij de mannen en Henriette Blokpoel bij de vrouwen de sterkste op de bölkes. De zestallen-strijd werd in het voordeel van de F-jes beslist, terwijl Henriette, Mirjam en Piet het beste drietal vormden.

img_0045

In onderstaand overzicht staan alle noteringen:

CategoriePlaatsNaam
SchildknaapMarke Hellenbrand
Zestallen1steF-jes
KasteerheerRowdy Heijligers
Zestallen2eZuid-West 3
Zestallen3eKlus en Co
Drietallen1steH. Blokpoel
M. Clotos
P. Blokpoel
Drietallen2eS. Vleeshouwers
P. Blokpoel
H. Bloekpoel
Drietallen3eN. Konings
E. Konings
J. Vleeshouwers
DrietallenGeoefendS. Vleeshouwers
D. Vinclair
J. Vleeshouwers
Individueel heren1eLee Heijligers
Individueel dames1eHenriette Blokpoel