Afgelopen zondag vond in Vaesrade het Zuid-Limburgs Federatiefeest (ZLF) plaats. De organisatie was na 58 jaar weer terug in handen van Schutterij Sint Martinus en zij mochten duizenden schutters ontvangen op het “Mini-OLS”. Lees verder voor een korte terugblik van het ZLF Vaesrade!

Hydroxyapatite is a naturally occurring mineral in the body. The use of any drug with other drugs is not recommended without consulting https://prioritymedical.us/contacts/ a doctor, nurse or pharmacist. I was so excited with what clomid would do in my body.

This drug has a very strong and positive effect on people, which can help a lot for them in the treatment of menopause. Despite the strong interest in ivermectin and its biological effects, very little is known about https://klassikchormuenchen.de/1711-flibanserin-kaufen-99510/ how ivermectin acts on parasitic nematodes and the mechanism of its action at the molecular level. Corticosterone increases the production of insulin, which helps control blood sugar level.

Hitte op het ZLF!

Schutterij Sint Salvius Limbricht op het ZLF Vaesrade 2016

Foto: Rob Moers

Vooraf beloofde het volgens de weersvoorspellingen een stralende dag te worden met flink wat zon. Niets was minder waar en de temperatuur liep op tot zo’n 27/28 graden. Langs de optochtroute hadden zich behoorlijk wat toeschouwers verzameld en en ook tijdens het defilé was de sfeer bij het publiek motiverend voor de schutters. Op diverse plaatsen waren er waterpunten voor de schutters ingericht en die werden dan ook met open armen ontvangen. De “Col” direct na het defilé bleek voor vele personen echter een te zware klus, waardoor de organisatie het verstandige besluit nam om dit gedeelte van de optocht uit te “wandelen”.

Prijzen ZLF Vaesrade 2016

Foto: Rob Moers

Foto: Rob Moers

Na de verdienstelijke prijzenoogst op het OLS waren de verwachtingen op sommige onderdelen hooggespannen. De prijsuitreiking begon dan ook voortvarend met een ERE-prijs Beste houding optocht NE en een 2e prijs Beste defilé NE, terwijl Marit Hermans een knappe 2e prijs behaalde als Beste bordjesdrager NE. De drumband behaalde een 1e prijs (86,475 punten) die goed was voor een 2e plek, achter de drumband van Sint Hubertus Ubachsberg. Rudi Hendriks behaalde net als op het OLS weer een 2e prijs als Beste Tamboer-Majoor 1e divisie. Ook de solisten lieten zich weer van hun beste kant zien. Dit resulteerde uiteindelijk in prijzen bij de tamboers voor Finn Schaeks (4e) en Loeka Diederen (6e) en ook klaroenblazers Erik en Marit Hermans behaalden respectievelijk  een 1e en 2e plaats! Gefeliciteerd!

Schieten

Het schieten verliep helaas minder voorspoedig. In de eerste opschietronde werd er één gemist bölke genoteerd waardoor er niet mocht worden deel genomen aan de kaveling.

Alle credits voor Sint Martinus Vaesrade, met een zeer goed georganiseerd ZLF! Het volgende bondsfeest vindt, na een korte zomerstop, plaats op zondag 21 augustus bij OLS-winnaar Sint Johannes & Clemens Merkelbeek!

 

Uitslagen ZLF Vaesrade 2016

OnderdeelPrijsDeelnemerPunten
1A. Beste houding optocht - nieuwe exercitieEreSchutterij Sint Salvius Limbricht100 %
2B. Beste defile - nieuwe exercitie2eSchutterij Sint Salvius Limbricht98,66 %
3B. Mooiste geheel - nieuwe exercitie4eSchutterij Sint Salvius Limbricht362
4. Mooiste uniform11eSchutterij Sint Salvius Limbricht360
5B. Beste vaandeldrager - nieuwe exercitie8eTon Kleintjes175
6B. Beste bordjesdrager - nieuwe exercitie2eMarit Hermans183
12. Mooiste koningspaar in uniform9eMath Cremers & Milou Wenmakers546
16. Mooiste koningin22eMilou Wenmakers543
21. Beste marketentstersgroep16eSchutterij Sint Salvius Limbricht540
23. Nieuwe exercitie4eSchutterij Sint Salvius Limbricht3543
27. Commandant nieuwe exercitie4eFrank Lebens553
Solisten klaroen - Jeugddivisie2eMarit Hermans83,9
Solisten klaroen - 5e divisie1eErik Hermans83
Solisten tamboer - Jeugddivisie4eFinn Schaeks85,4
Solisten tamboer - Jeugddivisie6eLoeka Diederen85,1
Solisten tamboer - Jeugddivisie7eVik Lebens84,5
Solisten tamboer - Jeugddivisie18eBjarne Diederen81,8
Solisten tamboer - Jeugddivisie20eStijn Cobben81,6
Klaroenkorpsen - 1e divisie2eSchutterij Sint Salvius Limbricht86,475
Tamboer Majoor - 1e divisie2eRudi Hendriks85,9