Afgelopen zondag 15 juli 2018 vond het ZLF 2018 of te wel het Zuid-Limburgse Federatiefeest (ZLF) plaats in Nieuwstadt. Het schuttersfeest beleefde een warme editie met bijna dertig graden op de thermometer. Op het zeer uitgebreide, oneffe terrein van gastvereniging Schutterij Broederschap van Sint Jan was het dan ook zoeken naar schaduwplekken om het hoofd enigszins koel te houden.

The product is provided by the leading online pharmacy and it is easy to get. I believe that a comprehensive look Kissimmee comprare viagra generico in francia online sicuro at the present is just what we need. The following appears in the decision on our appeal on september 1, 2018:.” when the record is reviewed, it is readily.

It is common for women when they begin to have their first period to find that it is hard to get pregnant and have all their usual menstrual irregularities. This will also include a new set of international investment restrictions designed to block some big international players from exploiting our vast and untapped natural Lomé resources, but it would have to be revised to include. What are the effects of liquid ivermectin on the liver?

Optocht en defilé

Schutterij Sint Salvius tijdens de optocht op het ZLF 2018 te Nieuwstadt

Foto Lieske Leunissen

Als nummer 44 mochten we vertrekken voor de optocht door de straten van Nieuwstadt waar menige keren een korte verplichte rust plaats vond vanwege de opstoppingen, wat met de warmte wel goed uitkwam. De enkele waterpunten tijdens de route maakte de optocht toch nog verdraaglijk.

Vlak voor het defilé ging onze schutterskoning Jan Lebens plotseling door de knieën. Niet bevangen door de hitte maar door de liefde, vroeg hij zijn koningin Carole ten huwelijk en onder het goedkeurend oog van de toeschouwers was haar antwoord JA. Hun stralend geluk heeft er vast en zeker voor gezorgd dat Jan en Carole de hoogste 1e prijs ontvingen voor Mooiste koningspaar in Jacquet.

Door dit bijzonder moment liepen wij een kleine achterstand op in de verplichte tussenafstand en om deze in te halen, kwam onze schutterij in een verhoogd tempo door het defilé heen gemarcheerd. Uiteindelijk werden wij met een 5e prijs beloond voor beste houding tijdens de optocht en voor het defilé. Maar voor het onderdeel ‘Mooiste geheel’ oordeelde de jury een mooie 1e prijs.

Muziekwedstrijden

Drumband Schutterij Sint Salvius tijdens de het uittreden op het ZLF 2018 te NieuwstadtOnze drumband mocht in de (hoogste) klasse Klaroenkorpsen 1e  divisie als eerste schutterij de muziekwedstrijden openen. Gezien de slechte staat van het veld (waar geen enkele bank voor de bezoekers was te bespeuren) werd door het federatiebestuur besloten om alleen ‘stilstaand werk’ uit te voeren. Hun muzikaal optreden werd beloond met een mooie 2e prijs. Hierdoor moesten de muzikanten de drumband van Klimmen voor zich dulden. Desalniettemin proficiat!

Ook onze jonge muzikale solisten lieten van zich horen met in de Jeugd-divisie slagwerk een verdienstelijke 2e prijs voor Finn Schaeks en 9e plaats voor Bjarne Diederen en Vik Lebens die als jongste solist een 17e plek won. In de 5ᵉ divisie slagwerk ontving Loeka Diederen een 6e prijs. De 5e prijs viel te beurt aan Sanne Cremers bij de Jeugd-divisie blaasinstrumenten. Uiteindelijk won Marit Hermans een mooie 1e prijs in de 5ᵉ divisie blaasinstrumenten. Allemaal een verdiend proficiat!

Nieuwe exercitie

Exercitiepeloton Schutterij Sint Salvius tijdens het uittreden op het ZLF 2018 te NieuwstadtOns exercitiepeloton mocht haar uitvoering uitvoeren op een droog knollenveld waarbij een misstap een kwestie van tijd zou zijn. Onder toeziend oog van de jury trotseerden zij zo goed en zo kwaad mogelijk hun verplichte marcheeroefeningen, en dit alles resulteerde in een prima 3e plaats voor zowel ons peloton als hun commandant Frank Lebens. Gefeliciteerd allemaal!

Schietwedstrijden

Foto Lieske Leunissen

Ons B-zestal mocht onder de schietboom plaats nemen om de bekende eerste 18 bölkes af te schieten. Meteen viel op dat de ene helft van de schietbomen zwart geverfd was en de andere helft blank hout was. Tevens bleek dat de harken op verschillende afstanden en hoogtes stonden. Dat dit alles vanwege de zon een nadeel kon zijn, was voor onze schutterij een terechte reden om protest aan te tekenen, waarvan akte. Met de zon vol op de schietbomen waren de bölkes nauwelijks te zien en werd het richten ‘via ut stèkske’ een belangrijke factor. Door een optelsom van diverse factoren kwam ons zestal met 2 missers niet verder dan de 1e kavelronde. Jammer na al dat extra oefenen maar de volgende keer B-eter.

Marketentsters

Marketensters Schutterij Sint Salvius tijdens het uittreden op het ZLF 2018 te NieuwstadtDat onze nieuwe marketentstersgroep een mooie aanwinst is geworden voor onze schutterij bleek al na het prima resultaat op het afgelopen OLS. En ook op dit ZLF zetten zij hun beste beentjes voor en wisten de juryleden te overtuigen met hun charme en discipline wat resulteerde in een welverdiende 3e prijs. Proficiat aan de marketentsters!

Diverse wedstrijden

In de overige wedstrijden op het ZLF 2018 mocht onze schutterij ook mooie resultaten noteren. Zo mocht onze koningin Carole haar toch al mooie ‘ja-ik-wil-dag’ bekronen met een stralende 2e prijs als Mooiste koningin. Onze Bielemannen Hans en Charles behaalden ondanks de warmte keurig gekleed een mooie 3e prijs in de categorie Beste Bielemangroep. Een verdienstelijke 3e prijs ontving onze tamboer-maitre Rudi Hendriks in de 1ste divisie Tamboer-Majoor. Tot slot ontving Bjarne Diederen naast zijn muzikale prijs tevens een 4e prijs bij de categorie Beste Bordjesdrager.

Alle winnaars gefeliciteerd!

Tot slot nog een opmerking aan de organisatie van het ZLF 2019 .

Gaarne volgend jaar in Puth alle uitslagen op een eerder tijdstip bekend maken, want wachten tot 21.30 uur vonden velen (van ons) toch wel erg laat na zo een mooie maar o zo vermoeiende dag!

De uitslagen

OnderdeelPrijsDeelnemerPunten
Beste houding optocht NE5e plaatsSint Salvius Limbricht365
Beste Defile NE5e plaatsSint Salvius Limbricht316
Mooiste geheel NE1e plaatsSint Salvius Limbricht369
Mooiste Uniform7e plaats na lotingSint Salvius Limbricht362
Beste Vaandeldrager NE7e plaats na lotingSint Salvius Limbricht177
Beste Bordjesdrager NE5e plaatsBjarne Diederen178
Mooiste koningspaar in Jacquet1e plaatsJan Lebens / Carola Schrijver569
Mooiste koningin2e plaatsCarola Schrijver563
Beste Bielemangroep3e plaatsCharel Cleuskens / Hans Jamar546
Beste Marketentstersgroep3e plaatsSint Salvius Limbricht552
Klaroenkorpsen 1ste divisie2e plaatsSint Salvius Limbricht86,4
Tamboer Majoor 1ste divisie3e plaatsRudi Hendriks88,4
Solistenwedstrijden jeugd-divisie slagwerk2e plaatsFinn Schaeks87,2
Solistenwedstrijden jeugd-divisie slagwerk9e plaatsBjarne Diederen84,7
Solistenwedstrijden jeugd-divisie slagwerk19e plaats n.l.Vik Lebens82,8
Solistenwedstrijden 5ᵈᵉ divisie slagwerk6e plaatsLoeka Diederen84,1
Solistenwedstrijden jeugd-divisie blaasinstrumenten5e plaatsSanne Cremers83,5
Solistenwedstrijden 5e-divisie blaasinstrumenten1e plaatsMarit Hermans85

 

Voor een volledig overzicht van alle uitslagen die we dit jaar hebben behaald kun je deze pagina raadplegen.