Afgelopen zondag vond in Raam (B) het OLS 2018 plaats. Een zonovergoten dag met een lekker briesje en een warm bad na afloop.

Our experts have many years of experience as veterinary technicians and have developed a. If you want to buy clomid online in Vavatenina spedra generika kaufen india, then buy clomid online with us. Buy prednisone over the counter - the best of the web.

Actual product is not guaranteed to meet your specific health needs. This will help keep you updated and be able to give you answers on how best to keep your levitra 20 mg bestellen pet from developing any potential problems. It may be used to relieve the symptoms of rheumatoid arthritis, osteoarthritis, lupus, and rheumatic fever in children and adults.

Om 11 uur stipt vertrok de bus vanuit Limbricht voor de korte tocht richting Raam. Op tijd vertrekken was het devies aangezien de eerste wedstrijd al om 12 uur 20 op het programma stond.

Exercitie

De exercitie ploeg was om 12 uur 20 als eerste van de collega exercitieploegen aan de beurt om, met maar liefst 16 exercitieleden, onder leiding van commandant Frank Lebens de oefening te starten op het droge gras van Raam. Uniek aangezien we genoodzaakt waren 1 persoon (sorry Bryan) uit de ‘ring’ te laten wegens een late afmelding. Een kleine 20 minuten later werd tevreden teruggekeken op een prima oefening. Gezien de hoeveelheid debutanten en late wisselingen een prima prestatie waar de komende jaren op gebouwd kan worden. De oefening werd door de jury met 89,43% beoordeeld waarmee we een 8e plaats hebben behaald. De hoofdprijs was hier met overmacht voor Sint Joris Wessem.

Jeugddrumband

Ook uniek in de historie van het OLS was het optreden van onze jeugddrumband. De jongens en meisjes van onze drumband konden na afloop tevreden terugkijken op hun optreden aangezien ze de hoogste aantal punten behaalden tezamen met onze collega’s van Sint Sebastianus Schimmert. Onbegrijpelijk is het wel dat de OLS federatie in deze jeugdklassen nog steeds het woord “na loting” in de mond durft te nemen. Als je als federatie prat gaat op het stimuleren van de jeugd, keer dan ook gewoon 2 x een 1e prijs uit, en ga niet een 1e en 2e prijs na loting uitkeren in de jeugddivisies – daar wordt niemand gelukkig van.

Optocht

De optocht ging voor Sint Salvius om stipt 13 uur 32 van start. Het warme weer in combinatie met de vrij lange optocht was niet echt iets om naar uit te kijken, maar het koele briesje zorgde er gelukkig voor dat de optocht redelijk goed te lopen was. Inherent aan het weer was ook helaas het gebrek aan bezoekers langs de kant. Jammer voor de organisatie maar helaas wel een tendens die we op de laatste Belgische ‘Awe Limburgers’  vaker constateren. Qua prijzen was de jury Sint Salvius minder gezind. Onze bordjesdrager-troef: Bjarne Diederen kreeg een 8e plaats toebedeeld met 87,17%. Gezien de kleine verschillen in de top 10 een prachtige prestatie en ook nu weer de beste bordjesdrager uit onze schuttersbond. Tambour-maître Rudi Hendriks kreeg met 89,83% een 12e plek en commandant Frank Lebens kreeg een 9e plaats met 91,25%. Het Defilé werd met 88,25% beoordeeld met een 13e plaats. Beste houding optocht leverde een 6e plaats op (91,75%) en als mooiste geheel konden konden we met 90,33% een 22 plaats noteren. Tot slot eindigde onze vaandrig met 87,4% op een 8e plaats na loting.

Marketentsters

Ook voor onze nieuwe marketentstersgroep brak na de optocht een moment van spanning aan aangezien ze voor de eerste keer op het OLS zouden uittreden in nieuwe samenstelling. Onder veel belangstelling presteerden onze prachtig uitgedoste dames op de top van hun kunnen. De jury kon het optreden van onze marketensters waarderen want onze dames kregen na afloop een prachtige 2e plaats toegekend op hun debuut, met 90,17% als puntenwaardering. Alleen de dames van Sint Joris Wessem kregen meer punten en behaalden hier de hoofdprijs.

Bielemannen

De bielemannen zagen dit OLS hun inspanningen beloond door de jury met een welverdiende 2e plaats met een puntenwaardering van 92%. Al het poets en polijstwerk was duidelijk niet voor niks want alleen de bielemannen van onze collega’s van Klimmen werden door de jury beter gewaardeerd.

Drumband

De Drumband is ook dit jaar, onder leiding van Michael-John (Mike voor intimi) Maruscik en Michel Mordant, weer de te kloppen (muziek) ploeg. Voor de 4e x op rij (6 x 1e prijs in de afgelopen 8 jaar) werd de 1e prijs behaald in de hoogste divisie door onze drumband op ruime afstand van de nummer 2 in de ranking: Sint Hubertus Ubachsberg. Een unieke prestatie onderstreept door de hoogste aantal punten (92,67%) over alle divisies. Met de jaarprijs op de bondsfeesten in zicht kan ook dit jaar weer de triple gehaald worden op het komende ZLF in Nieuwstadt. Bij de tambour-maîtres waren de rollen omgedraaid, onze Tambour-maître kon hier een 2e plaats bijschrijven met 90,3% – hetzelfde aantal punten als zijn collega uit Ubachsberg – maar loting gaf hier de negatieve doorslag.

Overige wedstrijden

Ook in de overige individuele wedstrijden waren prachtige prijzen te noteren. Ons Koningspaar wist beslag te leggen op de 3e prijs in de categorie Koningspaar in Jaquet en onze Koningin werd individueel met 83,17% op een 28e plaats gewaardeerd. De solisten van de muziekwedstrijden waren ook weer prima vertegenwoordigd. Marit Hermans kon een 6e plaats noteren in de 5e divisie blaasinstrumenten met 84,4%. Sanne Cremers eindigde met iets meer punten op een 5e plaats in de jeugddivisie blaasinstrumenten (85,3%). De topper onder de solisten was deze keer Finn Schaeks die met 86,1% een prachtige 2e plek kon noteren in de jeugddivisie slagwerk. In dezelfde divisie deden onze andere jeugdleden het overigens ook prima: Vik Lebens werd hier met 84,4% 6e, Bjarne Diederen met 82,6% 22e (na loting) en Roan Sleven kwam bij zijn debuut met 80,4% op een 32 plaats.

Korpsschieten

Het korpsschieten is vanouds de hoofdact op “D’n Awe Limburger”. De apotheose van deze zonnige dag begon omstreeks 16 uur. Onze schietploeg: Michelle Vleeshouwers / Marcel Hermans / Mirjam Cloots / Wim Konings / Jos Wenmakers / Frank Lebens schoten de 1e 2 rondes van 18 punten feilloos naar beneden. Dat de omstandigheden niet eenvoudig waren was terug te zien in de vele afvallers (85 afvallers na 2 ronden). Bij het kavelen wist onze schietploeg ook het hoofd koel te houden in de tropische omstandigheden want na 4 x 18 punten werd wel duidelijk dat we met nog 26 andere schutterijen a.s. zaterdag kunnen starten met het kavelen.

Vanaf 11 uur zijn alle supporters welkom op het OLS terrein in Kinrooi. Kun je niet aanwezig zijn ? Ons PR-team zal iedereen op de hoogte houden via LIVE berichtgevingen op zowel Facebook / Instagram en Twitter, indien technisch mogelijk zullen we een live verslag doen (indien de internet verbinding het ter plekke toelaat)!

Uitslagen

Uitslagen OLS 2018 Raam / Kinrooi

OnderdeelPrijsDeelnemerPunten
Beste bordjesdrager nieuwe exercitie gewapend8e plaatsBjarne Diederen87,17 %
Beste commandant nieuwe exercitie gewapend9e plaatsFrank Lebens91,25 %
Beste defilé nieuwe exercitie gewapend13e plaatsSint Salvius Limbricht88,25 %
Beste houding optocht nieuwe exercitie gewapend6e plaatsSint Salvius Limbricht91,75 %
Beste tambour-majoor nieuwe exercitie gewapend12e plaatsRudi Hendriks89,93 %
Beste vaandeldrager nieuwe exercitie gewapend8e plaats n.l.87,75 %
Mooiste geheel nieuwe exercitie gewapend22e plaats n.l.Sint Salvius Limbricht90,33 %
Mooiste koningin nieuwe exercitie gewapend28e plaatsCarola Schrijver83,17 %
Esprit prijs4e plaatsSint Salvius Limbricht83,48 %
Beste bielemannengroep2e plaatsCharel Cleuskens / Hans Jamar92 %
Mooiste koningspaar in jacquet3e plaatsJan Lebens / Carola Schrijver88,67 %
Beste marketentstergroep nieuwe exercitie2e plaats n.l.Sint Salvius Limbricht90,17 %
Nieuwe exercitie8e plaatsSint Salvius Limbricht89,43 %
Beste commandant nieuwe exercitie9e plaatsFrank Lebens88,33 %
Marswedstrijden 1e-divisie, sectie B1e prijsSint Salvius Limbricht92,67 %
Beste tamboer-majoor 1e-divisie2e plaatsRudi Hendriks90,3 %
Concertwedstrijden jeugd-divisie, sectie A2e plaatsSint Salvius Limbricht84,25 %
Solistenwedstrijden 5e-divisie blaasinstrumenten6e plaatsMarit Hermans84, %
Solistenwedstrijden jeugd-divisie blaasinstrumenten5e plaatsSanne Cremers85,3 %
Solistenwedstrijden jeugd-divisie slagwerk2e prijsFinn Schaeks86,1 %
Solistenwedstrijden jeugd-divisie slagwerk6e prijsVik Lebens84,4 %
Solistenwedstrijden jeugd-divisie slagwerk22e plaats n.l.Bjarne Diederen82,6 %
Solistenwedstrijden jeugd-divisie slagwerk32e plaats n.l.Roan Sleven80,4 %