Afgelopen zaterdag werden de degens gekruisd in de schuttersbond Sint Gerardus, om uit te maken wie de beste schutters van het seizoen zijn, de schutters van Schutterij Sint Salvius waren ook present.

Erekruis ?

Elk jaar komen aan het einde van het schuttersseizoen de schutters bij elkaar om te strijden voor het felbegeerde Erekruis – dit keer vond de strijd plaats in Schimmert.

Schutters die tijdens één van de bondsfeesten 3 opeenvolgende punten wist te raken, kwalificeerden zich automatisch voor het Erekruis.

Aldaar konden zij zich inschrijven en tijdens het opschieten 10 kleine “bölkes” afschieten. Wanneer de schutters hierin succesvol zijn, gaat het echte werkt beginnen.
Met prima weersomstandigheden, wisten zich 46 A-schutters, 23 B-schutters en 13 C-schutters te plaatsen voor de volgende rondes.

Verloop Schutters Schutterij Sint Salvius

Na enkele rondes schieten wisten enkele Limbrichtse C-schutters door te dringen naar de top 6: Charles Cleuskens, Davy Schrijen en Mike Vinclair.

Uiteindelijk wist Davy Schrijen zich staande te houden in het geweld en een 3e prijs te bemachtigen.
In de B-klasse wisten Stefanie Vleeshouwers en Peter Wetzels door te dringen tot de top 10, maar vielen te vroeg af voor een prijs.
De A-schutters maaktten het extra spannend, omdat ze de strijd niet in één dag konden beslechten.

Daarom gingen de vier overige schutters twee dagen later in Limbricht verder met de strijd op stokken.

Uiteindelijk wist Jos Wenmakers een 2e prijs te behalen.
Al met al kunnen de schutters van Schutterij Sint Salvius terugkijken op een mooie schietwedstrijd met goede resultaten.