Het afgelopen weekend vond voor onze schutterij weer het ´Koningschieten´ plaats dat elk jaar weer gehouden wordt rond de Sacramentprocessie in Limbricht. Onder stralende weersomstandigheden werd het wederom een geslaagd feestweekend vol van gezelligheid, spanning en plezier. Een samenvatting.

In addition to the common side effects, the patient may also have a severe allergic or anaphylactic reaction when exposed to the drug. An acute bacterial infection caused by an antibiotic-resistant https://babyspasana.nl/56926-sildenafil-50-mg-preis-ohne-rezept-30146/ bacteria or a bacterial toxin that has made you sick. Micardis coupon code - get up to 9% on your first order.

I also wanted to say it was a pleasure to work with you, and to receive your order. These medications may viagra online originale Mol be used to treat sexually transmitted infections. The product's success has been documented in numerous studies and studies, and is available as over-the-counter diet pills or in the form of tablets or capsules.

Drumbandkoning & Jonker 2018

Op zaterdag begonnen we met het maken van het staatsieportret van onze schutterij met het heersende koningspaar Marco Lebens en Demi Cleuskens in het middelpunt, op de unieke locatie van Kasteel Limbricht.

Vervolgens marcheerden we met z’n allen naar onze schuttersweide waar de strijd zou plaatsvinden tussen de jeugd op de windbuks voor de titel ‘Jonker’ en voor onze drumband-leden om de titel ‘Drumbandkoning’. Bij de jeugd was de spanning te snijden nadat de schietplaat omviel en nog maar net aan een paar houtsnippers bleef hangen. Uiteindelijk was het Bjarne Diederen die met een welgemikt schot de plaat liet vallen en voor het 3e opeenvolgende jaar Jonker werd. Proficiat!

Aan de grote schietboom was ondertussen het schieten op de drumband koningsvogel begonnen. Wie zou de opvolg(st)er worden van Rian Joosten?! Toen Ingrid Limpens de vogel ‘los’ schoot was het uiteindelijk een koud kunstje voor de volgende schutter: het laatste schot kwam op naam van Cyrill Lemans en hij mag zich dan ook voor het eerst Drumbandkoning noemen. Proficiat!

Na afloop werd er nog een serenade gebracht bij onze buurvereniging VV Zwentibold tijdens de huldiging van het kampioenschap van het 1e elftal, om vervolgens met z’n allen terug te keren naar ons schutterslokaal. Een prima geslaagde eerste dag!

Schutterskoning 2018: Jan Lebens

Op zondagmorgen moesten onze drumbandleden al vroeg uit de veren want om 06.00 uur klonken de kamerschoten bij de reveille met aansluitend de traditionele rondgang door het dorp. Deze rondgang werd afgesloten met een gezamenlijk ontbijt in huize Diederen, waar we gastvrij werden ontvangen door Desiree en Renato – waarvoor dank. Vervolgens vertrok de complete schutterij om 09.00 uur richting kerk. Na de plechtige sacramentsdienst trok een traditionele stoet met pastoor, communicanten en kerkgangers onder begeleiding van onze schutterij door de mooi gedecoreerde processiestraten van het dorp van het ene naar het andere buurt altaar.

Hierna volgde nog een korte plechtigheid op het kerkhof om stil te staan bij alle overledenen die een band hadden met onze vereniging. In het schutterslokaal werd aansluitend de ‘feestvergadering’ gehouden waarbij onze jubilarissen Jack Limpens, Wim Konings, Frans Timmers (ieder 25 jaar) en Leon Niemark (40 jaar) in het zonnetje werden gezet door o.a. het bondsbestuur. Hulde aan onze jubilarissen!

Na een korte middagpauze vertrok de gehele schutterij naar de schuttersweide waar de apotheose van het weekend zou plaats vinden: het schieten om de titel Koning van Sint Salvius. Na de ere schoten op de vogel door het bestuur, Pastoor Otto, Koning Marco Lebens en Kasteelvrouwe Laura Wollfs begonnen dertien schutters met schieten op de Koningsvogel die uitgedost was in Fortuna Sittard kleuren. Het bleek een taaie vogel te zijn want pas het 573e schot liet de vogel van de schietpaal vallen. De eer was aan Jan Lebens die na 2000 en 2009 ,weer precies 9 jaar later Schutterskoning is. Samen met zijn vriendin Carole Schrijver zal Jan dit seizoen het Koningspaar 2018 van Schutterij Sint Salvius vormen. Proficiat!

Nadat Pastoor Otto de nieuwe Koningen en Jonker voorzien had van de bijbehorende versierselen werd het de hoogste tijd voor ons jaarlijks ‘Koningsmaal’ waarvoor dit jaar Kasteel Limbricht was gekozen. Het werd een mooi feest dat in de nachtelijke uurtjes voor menigeen eindigde.

Jiri Jongen bokaal

In de namiddag van de maandag begon tot slot het schieten voor de laatste ereprijs van dit lange weekend: de bokaal welke elk jaar geschonken wordt door de kastelein van ons schutterslokaal Cafe Salden oftewel de ‘Jiri Jongen Bokaal’. Halverwege het schieten moesten inderhaast nog enkele extra plaatjes gezet worden op de schietplaat om de spanning erin te houden en uiteindelijk was het Davy Schrijen die de plaat naar beneden schoot en zodoende voor de 2e keer in zijn schutterscarrière de bokaal kon opeisen. Proficiat!

Onze schutterij kan dan ook dit jaar weer terugkijken op een in alle opzichten geslaagd schuttersweekend!

 

Terugkijken

Wil je de ontknopingen terugkijken van afgelopen weekend en nog een keer genieten van de spanning ? Dat kan hier:

Jonker Bjarne Diederen

Drumbandkoning Cyrill Lemans

Koning Jan Lebens