Afgelopen zondag vond het 3e bondsfeest van onze schuttersbond plaats in Vaesrade op het heuvelachtige feestterrein van gastvereniging Schutterij Sint Martinus. Onder droge aangename weersomstandigheden zou het een dag worden vol met ereprijzen voor onze schutterij. 

Twelve of these 15 (80%) of these eyes had a macular scar and 7 of the 15 (47%) eyes had a ret. Three patients, who experienced grade 2 to 3 nausea and vomiting (ncv), received a third etodolac 400 mg tablet https://oldtownwhiskeyclub.com/corazon-anejo/ per night. After i started taking it my skin broke out, my skin felt itchy and i couldn’t sleep well.

It is possible to also get a script from a nurse or a doctor who works at the hospital. In the first part of this study we found that the naltrexone dose of rigorously terbinafine 100mg, which we found safe to use in normal weight men and women, did not cause a change in body composition in obese or overweight subjects. Some types of this medicine may cause a serious allergic reaction (anaphylaxis) in some people.

Binnenkomst

Foto Lieske Leunissen

Met een bijna voltallige schutterij presenteerden wij ons aan de genodigden en bezoekers voor het 1e gejureerde onderdeel van de dag, namelijk de ‘Binnenkomst’. Onze presentatie leverde meteen een mooie Ereprijs op.

 

Optocht en defilé

Als nummer 14 mochten we vertrekken voor de optocht slingerend door de straten van Vaesrade met uiteindelijk een hele mooie drukbezochte locatie voor het defilé. Een goed gelopen optocht welke wederom voor de nodige (ere)prijzen zorgden. Zo kregen we een Ereprijs voor de onderdelen ‘Mooiste Geheel’ alsmede ‘Beste houding optocht’ en ‘Beste defilé’. Er was tevens een ereprijs voor onze Vaandeldrager Ton Kleintjes en het eerste optreden van Sanne Cremers als ‘Mooiste bordjesdrager in uniform’ werd door de jury beloond met een mooie 1e prijs. Uiteindelijk kregen we nog een mooie nominatie voor de schutterij met de ‘Meest gewapende (28) leden’.

Muziekwedstrijden

Foto Lieske Leunissen

Het muzikale optreden van onze drumband in de (hoogste) klasse Klaroenkorpsen 1ste divisie werd door de jury beloond met een mooie 2e prijs. Bij een 1e prijs zou de jaarbeker in deze muziek klasse niet meer aan onze neus voorbij kunnen gaan maar nu blijft het spannend tot aan het laatste bondsfeest.

Onze jonge muzikale solisten lieten positief van zich horen in hun eigen klasse met mooie resultaten. Bij de ‘Tamboers jeugddivisie’ was er een mooie 1e prijs voor Vik Lebens en een prima 5e prijs voor Roan Sleven. In de ‘Tamboer vijfde divisie’ behaalde Finn Schaeks een verdienstelijke 2e  prijs. Bij de ‘Hoornblazer jeugddivisie’ behaalde Marit Hermans een fraaie Ereprijs gevolgd door een 1e prijs voor Sanne Cremers.  Allemaal een verdiend proficiat!

Nieuwe exercitie

Ons exercitiepeloton mocht aantreden op een vrij klein hellend terrein. Zowel bergop als bergaf deden ze hun verplichte mars oefeningen en ondanks enkele ‘misstappen’ werden we gejureerd en beloond met een mooie 1e plaats voor ons peloton en een Ereprijs voor commandant Frank Lebens. Gefeliciteerd allemaal!

Foto Lieske Leunissen

Schietwedstrijden

Ons A-elftal had niet haar scherpste dag want met 4 missers in de 1e ronde sneuvelden ze nog voor het kavelen. Hierbij mag worden opgemerkt dat ook tijdens de schietwedstrijden hun schietboom nogal wiebelig door de wind wankelde.

Het B-zestal mocht ondanks 1 misser van ‘dae oet Ulesjtroate’ gaan kavelen voor de 4e en 5e plek. Door in de 1e kavelronde alle 18 bölkes te schieten, belandden we uiteindelijk op de (raar maar waar) 3e plek. Het was sowieso vreemd dat halverwege hun 1e ronde de schietwedstrijden werden stilgelegd omdat de wedstrijdleiding eindelijk besloot om alle schietbomen toch maar wat strakker aan te spannen.

Bij de C  waren we met 2 zestallen vertegenwoordigd en beiden schoten in de 1e schietronde meteen alle 18 ‘bölkes’ wel af. Beide C’s mochten in een spannende kavelronde onderling uitmaken wie de winnaar in hun klasse zou worden. Een prima prestatie van beide C-elftallen.

Marketentsters

Ondanks dat ze op dit bondsfeest niet geheel compleet waren, maakte onze marketentstersgroep wederom een mooie indruk op de juryleden en bezoekers. Een 1e prijs was het welverdiende resultaat. Gefeliciteerd.

Diverse wedstrijden

Ook bij de andere wedstrijdonderdelen behaalde onze schutterij mooie prijzen. Onze Bielemannen Hans en Charles behaalden voor de 3e keer achter elkaar een fraaie Ereprijs in de categorie ‘Beste Bielemangroep’. Super! Onze tamboer-maitre Rudi Hendriks kreeg een prima 1e prijs toebedeeld bij het onderdeel ‘Beste Tamboer Majoor’. Last but not least viel er nog een fraaie Ereprijs te noteren voor onze schutterskoning Jan Lebens als  ‘ Mooiste koning in jacquet’. Proficiat allemaal!

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd bondsfeest waarbij onze schutterij de ene na de andere Ereprijs ontving. Uiteindelijk leverden al deze resultaten de welverdiende Dagbeker op in de hoogste klasse A. Mede door het winnen van de dagbeker (al de 2e dit seizoen) staan we momenteel op een 1e plaats in onze klasse met nog een bondsfeest voor de boeg. Het wordt spannend komende zondag in Doenrade om de eindstrijd om de Jaarbeker.

Complimenten aan de gehele schutterij!

OnderdeelPrijsDeelnemerPunten
Mooiste binnenkomen klasse AEreSint Salvius Limbricht180,2
Mooiste geheel
EreSint Salvius Limbricht187,3
Beste houding optocht AEreSint Salvius Limbricht180
Beste defilé A
EreSint Salvius Limbricht187,5
Mooiste koning in jacquet
EreJan Lebens179,3
Meest gewapende ledenEreSint Salvius Limbricht28 leden
Mooiste bordjesdrager in uniform1e plaatsSanne Cremers180
Beste vaandeldragerEreTon Kleintjens573
Beste bielemangroepEreCharel Cleuskens / Hans Jamar137
Mooiste marketentstergroep
1e plaatsSint Salvius Limbricht180,8
Nieuwe exercitieEreSint Salvius Limbricht341
Beste commandant nieuwe exercitieEreFrank Lebens178
Klaroenkorpsen 1ste divisie2e plaatsSint Salvius Limbricht83,8
Tamboer Majoor 1ste divisie1e plaatsRudi Hendriks89,5
Solistenwedstrijden jeugd-divisie slagwerk1e plaatsVik Lebens84,8
Solistenwedstrijden jeugd-divisie slagwerk5e plaatsRoan Sleven81,9
Solistenwedstrijden 5e divisie slagwerk2e plaatsFin Schaeks84,5
Beste hoornblazer jeugddivisieEreMarit Hermans83,2
Beste hoornblazer jeugddivisie1e plaatsSanne Cremers82,8
Hoogste Aantal Punten A-klasseEreSint Salvius Limbricht547,7