De Koningskoorts komt a.s. weekend weer tot een hoogtepunt, dan vindt namelijk het jaarlijkse Koningsschieten plaats van Schutterij Sint Salvius.

Wie mag zich een jaar lang Koning van Schutterij Sint Salvius noemen ? We zullen het a.s. zondag beleven op het Schuttersterrein van Schutterij Sint Salvius.

Sacrementsprocessie

Voordat er gestreden zal worden om het Koningsschap vindt in Limbricht ook de Sacrementsprocessie plaats. Een oud gebruik waar we als Schutterij een voorname plaats innemen. Op Zondagmorgen 6 uur stipt, zal de Drumband de dorpsbewoners ‘wakker’ maken middels het spelen van de Reveille en een rondtocht door het dorp.

Drumband Koningschieten

Zaterdag a.s. zal in ieder geval geheel in het teken staan van de Drumband. De drumband strijd dan van oudsher om de titel Drumbandkoning. Sinds 1968 is dit een typische drumband aangelegenheid, waar alleen drumbandleden aan deel mogen nemen. Drumbandleden zijn derhalve ook uitgesloten van deelname op zondag a.s. om de Koningstitel strijd.

Afgelopen editie

Afgelopen jaar mocht Jos Wenmakers voor de 1e maal in zijn Schutters carrière de Koningstitel voor zich opeisen. Jos zal dan ook gebrand zijn op een continuering van zijn Koningsschap. Makkelijk zal dit niet worden, want deelname aan het Koningsschieten is traditioneel groot (+- 20 personen).

Het Drumband Koningsschap werd afgelopen jaar voor de 4e keer door Mirjam Cloots opgeëist. Ook hier zal Mirjam de laatste resten van haar eigen gemaakte ‘flitse’ vogel omlaag willen halen.

Het Koningsschieten van de Drumband start om 16 uur op de Schutterswei. A.s. zondag zal eveneens om 16 uur gestart worden met de strijd om de titel: Koning van Schutterij Sint Salvius.

Hoe was het ook alweer afgelopen editie ? Beleef het hier opnieuw:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=FmA20aoxMvk