mpb-1964

Na een zinderende zondag, staan alle Schuttersneuzen in Limbricht richting zaterdag 11 juli 2009. Gaan we voor de 3e maal historie schrijven ? en het OLS naar Limbricht halen ? We zullen het komende zaterdag vanaf 10.30 gaan meemaken.

Het laatste OLS in Limbricht stamt alweer van 1964, niet veel huidige schutters van Sint Salvius zullen zich dit nog kunnen herinneren. In het Stadsarchief van Sittard-Geleen hebben we een aantal foto’s opgedoken, hoe de Limbrichtse straten zich toendertijd vulden met schutters uit de beiden Limburgen.

Het OLS 1964 in Limbricht werd niet gelijk op de eerste dag uitgeschoten maar net zoals nu op 2 dagen. Op zaterdag 11 juli 1964 kwamen 8 zestallen terug naar Limbricht om uit te maken wie het OLS 1965 mocht organiseren. Na een zeer spannende, onder zeer moeilijke omstandigheden plaats vindende kaveling, eiste het zestal van St. Hubertus Tegelen (met een gemiddelde leeftijd van 63 jaar) de overwinning op en mocht derhalve in 1965 het OLS organiseren.

Kijk, en geniet mee met een 36-tal foto’s uit 1964.

De onderstaande foto’s zijn voornamelijk opgenomen in de huidige Pastoor Janssenstraat. Als er nog mensen zijn die zich zelf herkennen of personen herkennen op de foto’s, laat het ons weten via het reactieformulier onderaan het artikel.

Bronnen: Stadsarchief Sittard-GeleenSt. Hubertus Tegelen