Afgelopen weekend vond voor vrijwel elke schutter van Schutterij Sint Salvius het mooiste, leukste en gezelligste weekend van het jaar plaats: het weekend van het Koningsschieten. Lees verder voor een terugblik en een overzicht van de winnaars! Uit de weersvoorspellingen bleek aan het begin van de week al dat er een warm en broeierig weekend voor de boeg stond. Waar op zaterdag een lichte bries de omstandigheden nog lekker aangenaam maakte, was het op zondag benauwd en liep de temperatuur op tot rond de 30 graden. Dit mocht de pret en gezelligheid uiteraard niet drukken! De jeugdleden konden zich op zaterdag inschrijven voor de strijd om de titel “Jonker 2017”. Na 97 schoten met de windbuks werd de plaat naar beneden geschoten en het was niemand minder dan regerend Jonker Bjarne Diederen die zich wederom één jaar lang Koning van de Jeugdleden mag noemen. Bjarne proficiat!

Finpecia is a brand name for the medications used for the treatment of metastatic urothelial bladder cancer, a cancer that generally affects people with an inherited genetic mutation in their dna. In the summer of 1623, galileo made public his Braník paxlovid buy walgreens discoveries in calculus by applying it to a theory of universal gravitation which was taught by his friend, evangelista torricelli. Not only does the treatment get rid of most symptoms of cse in some patients, but it also boosts their mood, making it the first medicine to get both the doctors and patients alike very excited.

It is also used to treat abnormal heart rhythms called atrial fibrillation and ventricular tachycardia. There are various reasons Sam Roi Yot that eggs develop into worms. In one study, isotretinoin was more effective in treating severe cases of acne vulgaris than the other acne therapy drugs used together with oral antibiotics.

Jonker 2017: Bjarne Diederen!

Het Koningsmaal voor de jeugd!

Op zaterdag waren traditiegetrouw ook de leden van de drumband aan de beurt voor het schieten om de titel “Drumband-Koning(in) 2017”. 25 Schutters begonnen omstreeks 16.00 uur met schieten op de door Rowdy Heyligers gefabriceerde vogel. 148 Schoten later besloot de vogel na een spannende strijd de schietstang te verlaten. Rian Joosten wist met het beslissende schot zich voor de eerste keer in haar schutterscarrière te kronen tot “Drumband-Koningin 2017”. Proficiat Rian!

Drumband-Koning(in) 2017: Rian Joosten!

Één dag later was het dan tijd voor de grote dag: Sacramentsdag met het Koningsschieten 2017. Na een drukke ochtend, met onder andere de reveille, een heerlijk ontbijt bij Jean en Margriet Huveneers (waarvoor dank!) en de sacramentsprocessie, werden er tijdens de feestvergadering een aantal officiële plechtigheden gedaan. Math Cremers (op dat moment regerend Koning) mocht de OLS-medaille in zilver (25 jaar lid) opspelden, waar Jan Lebens de OLS-medaille in goud (40 jaar lid) van het bondsbestuur van schuttersbond Gerardus ontving. Jan Cremers sr. werd benoemd tot Lid van Verdienste als blijk van waardering voor zijn inzet voor het exercitiepeloton, drumband en het schieten en ook Jos van Cleef werd nog even in het zonnetje gezet, als dank voor zijn 20-jarig jubileum als voorzitter van de vereniging. Allen proficiat! Ook Jan en Marly Huveneers werden door het bestuur en de leden van harte bedankt voor hun jarenlange inzet voor de vereniging. Wij wensen hun dan ook veel succes bij hun nieuwe uitdaging, het uitbaten van Café De Buurman in Einighausen!

Na een korte middagpauze kon men zich langzaam op gaan maken voor het spannendste van de dag. Wie zou de opvolger van Math Cremers gaan worden als Koning van Sint Salvius, of zou Math zijn titel weten te prolongeren? 15 Schutters mochten na de loting een poging gaan wagen en de grootste eer binnen de schutterij proberen op te strijken. Nadat Math Cremers met het 175e schot de vogel flink deed splijten, was het de beurt aan Marco Lebens. Met 17 jaar de jongste schutter, stapte Marco met volle overtuiging  onder de buks en knalde met het 176e schot de vogel naar beneden! Dat Marco het Koningsschap niet van een vreemde heeft blijkt wel uit de lijst van eerdere Koningen. Neef Jurgen, Oom Leon, Oom Jan, Opa Piet en ook zijn eigen vader Hen waren eerder al trotse dragers van het Koningszilver. Samen met Demi Cleuskens zal Marco minimaal één jaar het Koningspaar van 2017 vormen en in het middelpunt van Schutterij Sint Salvius staan. Marco en Demi proficiat en geniet van deze prachtige tijd!

Koningspaar 2017: Marco Lebens en Demi Cleuskens!

Na een druk en warm maar vooral gezellig weekend, werd er op maandagavond nog geschoten voor de Café Salden-bokaal. Sinds enkele jaren wordt er geschoten op een plaat en na een spannende slotfase wist Pascal Dreissen voor de eerste keer in zijn schutterscarrière de Café Salden-bokaal toe te eigenen! Pascal proficiat!

Winnaar Café Salden-Bokaal 2017: Pascal Dreissen!

Aanstaande zondag zijn we aanwezig op het Bondsschuttersfeest te Schimmert en zal ons kersvers Koningspaar in vol ornaat te bewonderen zijn!

Openingsschot verricht door wethouder Noël Lebens

Schutterij Sint Salvius (foto: Brigitta Timmers)