Vandaag gaan we in Sweikhuizen van start met het 2e bondsfeest van dit jaar, afgelopen zondag 10 juni werd het 1e bondsfeest van onze bond van dit seizoen  in Sittard gehouden. Gastvereninging Sjadssjötterie Sint Rosa Zitterd had als locatie de ´Noordelijke Schootsvelden´gekozen, beter bekend onder de plek waar jaarlijks het Oktoberfeest plaats vindt.  Onder droge maar ook warme omstandigheden vonden de schiet-, exercitie- en muziekwedstrijden plaats.

Most common use of hydrochlorothiazide is by the diuretics used in acute congestive heart failure. It is known to the physicians that the drug is contraindicated in the patients with a history of hypersensitivity to the drug, those https://michael-rebhan.de/27848-addyi-flibanserin-kaufen-95070/ with known allergy, those with severe heart disease and those that are taking other drugs that cause severe side effects. I have seen amoxicillin for cats in a soft capsule, a suspension and a tablet.

If the brand name drug costs less, but the generic medication does not, your child can receive the generic medication at the lower cost. The next time he had priligy tabletten kaufen a problem with her he took a video and posted it on his facebook page, calling on his fans to support her. The most common side effect is nausea, and there are also some rare but more serious side effects.

Binnenkomen

Met in ons midden het mooie kersverse  koningspaar Jan & Carola vergezeld door onze nieuwe marketenstersgroep trokken wij in gelid naar de kiosk om ons aan alle genodigden te presenteren. De toeschouwers waren lovend over zo een mooie grote schutterij. Voor de jury was er net teveel aan details welke voor verbetering vatbaar waren.

Optocht en defilé

Vervolgens vertrokken we  door de binnenstad in optocht naar de Markt, waar het defilé werd afgenomen. Voor de categorie ‘Mooiste Geheel’ kregen we een 3e prijs en voor ‘Beste houding optocht’ werden we beloond met een 2e prijs evenals de categorie ‘Beste Defilé’.

foto: Sittard-Geleen Nieuws

Exercitiewedstrijden

Dit was voor ons exercitiepeloton de 1e wedstrijd in de nieuwe opstelling en met maar liefst 5 (!!!)  nieuwe leden erbij maakten we er een geslaagde vuurdoop van. Onder leiding van Commandant Frank werd ons eerste optreden door de jury gewaardeerd met een mooie ere prijs voor zowel de commandant als het peloton.

Muziekwedstrijden

Tijdens de diverse muziekwedstrijden liet onze vereniging weer haar muzikale kwaliteiten ten gehore brengen wat diverse mooie resultaten opleverden. Bij de jeugd solisten vielen onze volgende talenten in de prijzen: Finn Schaeks (ere prijs), Vik Lebens, Bjarne Diederen, Marit Hermans en Sanne Cremers (ieder een 1e prijs), Roan Sleven, Loeka Diederen (ieder een 2e prijs).

Tevens konden de toeschouwers het debuut meemaken van onze eigen jeugd drumband. De jury waardeerde hun prima geslaagde optreden met een verdiende 1e prijs.

Tot slot was de eer aan onze drumband. Met de Taptoe in Wessem nog vers in de instrumenten maakten ze er een mooi geslaagd optreden van. De jury beloonde de uitvoering met een 1e prijs en het hoogst aantal punten in de hoogste klasse A.

Diverse wedstrijden

Onze doorgewinterde Bielemannen Charles Cleuskens en Hans Jamar startten het nieuwe seizoen prima en wisten meteen de  ere prijs binnen te halen voor ‘Mooiste Bielemannengroep’. Deze ere prijs viel ook te beurt aan Bjarne Diederen als ‘Mooiste bordjesdrager in uniform’.  Tot slot mochten de dames van  de Marketenstergroep bij hun allereerste optreden meteen een 1e prijs in de wacht slepen.

Staat terreinen

Alhoewel we er geen opiniestuk van willen maken, is het belangrijk om toch een kritische noot te plaatsen bij de staat van de terreinen. In Sittard vond men het zelfs niet nodig om de gaten in de terreinen te dichten. Onbegrijpelijk daar deze gaten groot genoeg waren om met je voeten in te blijven haken en je enkel te breken. Het laatste is gelukkig niet gebeurt maar een 2-tal spelende leden van onze drumband zijn blijven ‘haken’ met alle gevolgen van dien. Onbegrijpelijk ook dat het bondsbestuur dit niet op de agenda heeft staan, keuren van de velden is een wassen neus, maar gezien het feit dat de gezondheid in gedrang is met dit soort dramatische velden mag hier vanuit het bondsbestuur eens zeer kritisch naar gekeken worden.

Schietwedstrijden

Voor de eerste keer stond er een proef met beperkte kavelronden op het programma met als opzet het korpsschieten niet meer tot laat in de avond te laten doorgaan. Het beperkt aantal schietbomen (6) had tot gevolg dat sommige 6- tallen door oplopende wachttijden aan de schietboom pas laat konden schieten of kavelen op de bölkes. Desondanks wist ons A 6-tal een gedeelde 1e plaats te halen en het C1 6-tal wist na 3 kavelronden beslag te leggen op een 2e plaats.

Samengevat

Op het 1e bondsfeest hebben we de nodige prijzen weer binnengehaald maar weten we ook dat een en ander nog verbeterd moet worden door de 4e plaats in het dagtotaal binnen de hoogste klasse A. Komende zondag op het 2e bondsfeest in Sweikhuizen zullen we hieraan vast en zeker gehoor geven want tot slot kunnen we concluderen: het is en blijft een prachtige vereniging, Schutterij Sint Salvius.

Uitslagen

Uitslagen 1e bondsfeest Sittard 2018

Uitslagen 1e bondsfeest Sittard 10 juni 2018
OnderdeelPrijsNaamPunten
Mooiste geheel klasse A3e170
Beste houding optocht Klasse A2e179
Beste defilé Klasse A2e168
Mooiste bordjesdrager in uniformEreBjarne Diederen188
Mooiste bielemangroepEre138
Mooiste Marketenstersgroep1e186,3
Jongste SolistVik Lebens
Beste tamboer - JeugddivisieEreFin Schaeks85
Beste tamboer - Jeugddivisie1eVik Lebens82,8
Beste tamboer - Jeugddivisie1eBjarne Diederen82,3
Beste tamboer - Jeugddivisie1eRoan Sleven79,2
Beste tamboer - 5e divisie1eLoeka Diederen79,4
Beste Hoornblazer Jeugddivisie1eMarit Hermans80,3
Beste Hoornblazer Jeugddivisie1eSanne Cremers80
Klaroenkorpsen sectie B 1e divisie1e (1e rank)84,1
Jeugdkorpsen 5e divisie1e80,4
Nieuwe exercitieEre312,5
Beste commandant nieuwe exerciteEreFrank Lebens164
Korpsschieten1eA-zestal
Korpsschieten4eB-zestal
Korpsschieten2eC-zestal