Afgelopen zaterdag is onze tamboer-maître Rudi Hendriks uitgeroepen tot Prins Rudi I van V.V. De Doale in Limbricht! Tijdens een drukke en gezellige “Herberg d’n Doal” was de spanning lang om te snijden: Wie zou de nieuwe heerser worden over het “Doale-riek”? Uiteindelijk riep Vorst Erik (Tummers) Rudi naar voren en installeerde hem als Prins 2018. 

Dat Rudi uiteindelijk als Prins op de bühne stond, was voor velen geen verrassing. Al een aantal jaren prijkte zijn naam bovenaan de kandidatenlijst en in 2018 was het dan eindelijk zo ver. Samen met Jeugdprins Thuur I, Jeugdprinses Britt I, zijn vriendin Claudia en zijn adjudanten gaat Rudi de mooiste “Vastelaovend” van zijn leven beleven.

Rudi, al van jongs af aan lid van onze vereniging, begon zijn schutterscarrière als tamboer totdat hij 2 jaar geleden tot tamboer-maître werd gepromoveerd. Als bestuurslid zet hij zich in voor de jeugdleden en geeft hij op maandagavond een aantal jeugdige tamboers trommelles. Naast de schutterij voetbalt Rudi bij V.V. Zwentibold 5 en speelt hij bij de band “BEES”.

Prins V.V. De Doale 2018: Rudi Hendriks!

Wij wensen Prins Rudi I een geweldig en onvergetelijk “Vastelaoves”-seizoen en heel veel plezier in de komende tijd! Proficiat!

Aanstaande zaterdag vindt de receptie van de nieuwe hoogheden plaats in gemeenschapshuis “’t Waope” in Limbricht (18.33 uur).

Prins Rudi tijdens het lezen van zijn proclamatie. (Foto: Brigitta Timmers)