Afgelopen zondag vond het derde bondsschuttersfeest van schuttersbond Sint Gerardus plaats. Een bondsfeest dat in het teken stond van het behalen van de dagbeker, vele andere prijzen en goed weer.

It is used in combination with other drugs in the treatment of depression. It may cause drowsiness, dizziness, or other tab cetirizine 10 mg price tautly side effects. I was taking the medication, but my body is reacting to it.

Department of transportation regulates the maximum oil prices that can be sold to consumers. The post has been shared 690 times and counting since it was posted on Hangzhou september 19, 2014. Do not take a double or triple dose of this medicine.

We will not however be able to take your order until we know the price. The tablets for treating onchocerciasis are manufactured by a number of private domestic and foreign pharmaceutical companies sertraline generic cost and can be quite expensive, reaching as much as us0 for a dose. I tried to send the files in a zip file the files are not available!

Na een korte vakantie die het schuttersritme onderbrak, stond afgelopen zondag het bondsfeest in Meerssen op het programma. Op veel fronten werd een spannende strijd verwacht – het vorige bondsfeest betekende immers dat Sint Salvius haar afstand in het A-klassement verkleinde en de drumband sleepte haar eerste overwinning binnen. 

A-klassement

Bij het aanmelden van de vereniging bij binnenkomst bleek al snel dat Sint Salvius goed voor de dag kwam. Met een nagenoeg complete vereniging meldde commandant Frank Lebens Sint Salvius present bij de organiserende vereniging. Dit resulteerde dan ook in een Ereprijs voor zowel de vereniging als de commandant. Al vroeg op de dag werd dus al een grote stap richting de beste notering van de dag in de A-klasse gezet. Verder viel op dat Sint Salvius de meest gewapende leden had meelopen tijdens het feest in Meerssen (27). In het verloop van de dag werd ook de een Ereprijs voor beste defilé behaald. De prijs voor beste houding optocht ging aan Limbricht voorbij – deze werd door Sint Gertrudis Amstenrade gewonnen (na loting met Schimmert) –  maar bordjesdrager Bjarne Diederen behaalde wel een Ereprijs. Doordat ook de een prijs voor beste vaandeldrager (3e) werd behaald, mocht Sint Salvius aan het einde van de dag de dagbeker mee huiswaarts nemen. 

Flinke stap gezet door drumband

De drumband – onder leiding van Michel Mordant en Mike Maruscik – was erop gebrand om wederom een goed resultaat neer te zetten. Nadat de drumband tijdens het eerste bondsfeest van dit seizoen 1,2 punten te kort kwam voor de hoogste prijs, werd dit ruimschoots hersteld tijdens het tweede feest in Schimmert (4,5 punten hoger dan de tweede klassering). De muziekwerken Calling en Colmar werden met passie ten gehore gebracht en werden als beste beoordeeld in de 1e divisie (met lof der jury). Door de Ereprijs – met bijna 2 punten voorsprong op de directe concurrentie – werd door het muziekgezelschap een flinke stap gezet richting de jaarbeker! 

In de individuele categorieën werden ook heel wat prijzen behaald. Tamboer-majoor Rudi Hendriks behaalde met zijn uitvoering een tweede prijs. Daarnaast behaalden slagwerksolisten Vic Lebens, Bjarne Diederen en Loeka Diederen allemaal een eerste prijs.Marit Hermans werd zelfs met een Ereprijs beoordeeld in de jeugddivisie blazers. 

Veel onderbrekingen

De locatie van het feestterrein in Meerssen – gesitueerd in de buurt van Maastricht Airport – zorgde zondag voor veel oponthoud. Meermaals moest de schietwedstrijd werden stilgelegd door naderde vliegtuigen. 

Alle zestallen van Sint Salvius deden de eerste ronde hun plicht door 18 punten te schieten en zich te kwalificeren voor het kavelen. Voor het A-zestal betekende dat weinig omdat met hen nog 14 andere A-zestallen hetzelfde deden. Het B-zestal ging verder met 5 zestallen, terwijl de C1 en C2 al onderling mochten strijden voor de eerste en tweede prijs. Nadat de B-schutters een misser hadden mochten ze nog verder kavelen voor de tweede plek – uiteindelijk eindigde het B-zestal als derde. De A-schutters hielden hun rug recht en kavelden tot het einde van de avond door. Toen er weer een ronde gestart ging worden voor de kaveling om de eerste plek, naderde er wederom een vliegtuig. Daardoor werd besloten om de kaveling te staken (op dat moment waren alleen nog de A-schutters schietende), en de prijs te delen met Klimmen.

Andere prijzen

De tweestrijd tussen de bielemannen van Klimmen en Limbricht werd dit bondsfeest weer overgedaan. Nadat de Ereprijs vorig feest werd behaald door Sint Salvius, zagen Hans Jamar en Charles Cleuskens ditmaal de bielemannen van Klimmen er vandoor gaan met de Ereprijs. Commandant Frank Lebens behaalde voor de leiding over het exercitiepeloton een Ereprijs, terwijl het exercitiepeloton onder moeilijke omstandigheden (het exercitieterrein lag tussen het feestgedruis in de feesttent en het muziekterrein in) ook de Ereprijs behaalde. 

Aan het einde van dit artikel staat een volledig overzicht van de prijzen.

 

Uitslagen bondsfeest Meerssen 2017

Uitslagen bondsfeest Meerssen 27 augustus 2017
OnderdeelPrijsNaamPunten
Mooiste binnenkomen klasse AEre183,7
Beste defilé AEre187,5
Hoogste Aantal Punten A-klasseDagbeker550,7
Meest gewapende ledenEre27
Mooiste bordjesdrager in uniformEreBjarne Diederen190,0
Beste vaandeldrager3e178,8
Mooiste bielemangroep1e134,5
Beste tamboer - Jeugddivisie1eVic Lebens84,0
Beste tamboer - Jeugddivisie1eBjarne Diederen83,4
Beste tamboer - Jeugddivisie1eLoeka Diederen82,5
Beste hoornblazer - JeugddivisieEreSanne Cremers85,0
Beste hoornblazer - Jeugddivisie1eMarit Hermans
Jongste solistVic Lebens
Sectie B klaroenkorpsen - Eerste divisie (drumband)Ere87,05
Beste tamboer-majoor2eRudi Hendriks86,0
Beste commandant nieuwe exercitieEreFrank Lebens181,0
Nieuwe exercitieEre355,3
Beste commandant nieuwe presentatieEreFrank Lebens186,5
Korpsschieten1e / 2eA-zestal
Korpsschieten3eB-zestal
Korpsschieten1eC-zestal
Korpsschieten2eC-zestal