Gisteren was schutterij Sint Salvius present op een prima georganiseerd maar door de weergoden minder bedeeld ZLF 2012 in Buchten.

Optocht

Ongeacht de weersomstandigheden had Schutterij Sint Joseph Buchten ervoor gezorgd dat het de ongeveer 3000 schutters het aan niets ontbrak in Buchten. Sint Salvius vertrok in regenachtige omstandigheden als nummer 22 aan de optocht in Buchten. Ongeacht de dramatische weersomstandigheden wisten zeer veel bezoekers de weg naar Buchten gevonden te hebben, een druk bezochte optocht zorgden voor enige ‘zon’ in op deze druilerige dag.

Korpsschieten

Het korpsschieten werd om 16 uur 30 gestart. Het B-zestal wist de eerste 36 punten (2 X 18) op grote punten feilloos omlaag te halen, waarmee de eerste horde was genomen. Bij het ZLF tellen de eerste 18 punten mee voor de winst om de dagbeker op het ZLF. De eerste kavelronde was helaas het waterloo voor het B-zestal, de 4e schutter liet het 3e puntje op de kleine punten (1×1) staan waarmee de schietploeg was uitgeschakeld om de winst bij het schieten.

Prijzen

De winst om de dagbeker was een prooi voor Sint Sebastianus uit Klimmen. Welke plaats we in de totaal uitslag hebben behaald is nog niet bekend, maar dat Sint Salvius in de hogere regionen aanwezig zal zijn is zeker. De dagprijs is een optelsom van de punten behaald in het Defilé, Houding optocht en het schieten.

Op naar ….

Op naar het volgende ZLF, en zoals iedere schutter ondertussen zal weten vindt dit plaats in Limbricht op 21 Juli 2013. Ondertussen is de website van het ZLF Limbricht ook al live, kijk op voor meer informatie!

Uitslagen

OnderdeelVerenigingPrijs
Mooiste geheel nieuwe exercitie gewapendSint Salvius Limbricht2e
Beste houding optochtSint Salvius Limbricht3e
Beste DefiléSint Salvius Limbricht3e
Mooiste BielemannengroepSint Salvius Limbricht1e
Nieuwe exercitieSint Salvius Limbricht2e
Beste commandantSint Salvius Limbricht2e
Solisten blaasinstrumenten 4e divisieSint Salvius Limbricht (Stefanie Vleeshouwers)1e
Solisten slagwerk 5e divisieSint Salvius Limbricht (Marco Lebens)2e
Solisten slagwerk 5e divisieSint Salvius Limbricht (Patrick Timmers)3e
Drumband 1e divisie sectie ASint Salvius Limbricht1e