Schutterij Sint Antonius Stramproy is zojuist winnaar geworden van het OLS te Ellikom.

Uitstel

Het Kavelen om d’n Um starte vanmorgen met enige vertraging omdat de zon spelbreker was voor de schutters op de schietwei in Ellikom. Hierop besloot de organisatie om de start van het kavelen uit te stellen. Omstreek 11 uur 20 werd derhalve begonnen met het Kavelen.

Nederland / België

Het OLS 2013 vindt plaats in Nederlands Limburg. Vanmorgen starten 22 schutterijen de strijd om de winst van het OLS 2012 te Ellikom. 17 Schutterijen uit Nederlands Limburg en 5 Schutterijen uit Belgisch Limburg. De Belgische schutterijen verlieten vrij snel de strijd en omstreek 12 uur 37 verliet de laatste Belgische schutterij: St. Martinus Niel-bij-As het strijdtoneel zodat het OLS na 2 jaar weer op Nederlands grondgebied georganiseerd zal worden.

Laatste schot

Rond 16 uur klonk het laatste schot in Ellikom (B) waardoor Schutterij Sint Antonius Stramproy volgend jaar het OLS zal organiseren. In een spannende finale tussen Noord en Zuid, moest Schutterij St. Johanus & Clemens Merkelbeek als eerste het strijdtoneel verlaten.

Stramproojse Finale

De finale vond dus plaats tussen 2 schutterijen uit hetzelfde dorp, wat een unicum is in de historie van het OLS. St. Catharina Stramproy en St. Antonius Stramproy konden uitmaken wie er met de winst tussen uit zou gaan.

Schutterij Sint Antonius trok aan het langste eind, waardoor het OLS na 2006 weer in Stramproy plaats zal vinden.