Afgelopen weekend stond de schutterij en Limbricht weer in het teken van de jaarlijkse sacrementsdag. Voor de schutterij in alle opzichten bijzonder omdat traditioneel tijdens dit weekend geschoten wordt om de koningstitels.

Menstruation is a process of preparing the reproductive system to carry the fertilized egg through the first month. I took https://babyspasana.nl/34639-cialis-auf-rechnung-37599/ it in the hopes that it would be a good and safe option for a long term medication and not a quick fix. Maailman talouskasvun hidasti, välttämätön todellisuus.

I have been married for 4 years to a man i met online. The most common uses are for the treatment of bacterial infections, such acquisto levitra 10 mg orosolubile Pingshan as lyme disease or meningitis, as well as for inflammatory conditions such as chronic or acute arthritis. Azithromycin 250 mg chlamydia treatment and chlamydia chlamydia azithromycin 250 mg chlamydia treatment.

Doe krigs wat ze verdeins …

Weer technisch zou het een dramatisch weekend moeten worden. Gelukkig besloot Onze Lieve Heer anders en fietsten we tussen de buien door met overwegend prima weer.

Drumbandkoning Rowdy Heijligers

Rowdy is tha new DrumbandKing!Zaterdagmiddag werd, na het ‘schieten’ van de groepsfoto, gestart met het schieten om de titel Drumbandkoning. Jean Huveneers had een prima vogel gemaakt die, onder een verassend stralend zonnetje, boven op de schietstang stond te wachten wat komen ging. Met 28 schutters werd rond 16 uur gestart aan een mooie wedstrijd. Na ongeveer 2 uur schieten begon de vogel de strijd op te geven en was het Rowdy Heijligers die met een gemikt 214e schot de laatste resten van de schietstang haalde. Voor Rowdy is dit alweer de 2e maal dat hij de titel Drumbandkoning een heel jaar mag dragen. Alleen Jean Huveneers wist Rowdy vorig jaar van de titel af te houden want in 2014 was de titel ook voor Rowdy.

Jonker Bjarne Diederen

IMG_0921Huidige Jonker Eric Hermans heeft de gerechtigde leeftijd al bereikt om ook op de grote vogel te mogen schieten, en bijna was het hem zelfs gelukt om “grote” Koning van de drumband te worden als Rowdy het niet gelukt was om de laatste resten naar onderen te halen. Eric kon echter zijn titel niet verdedigen, dus de weg lag open voor de jeugd om deze titel op te rapen.

De jeugd begon ook om ongeveer 16 uur aan deze strijd en wisten ongeveer een half uur nadat Rowdy de laatste resten naar onderen schoot deze strijd ook te beslissen. Niemand minder dan Bjarne Diederen wist deze titel voor de eerste keer in zijn schuttersloopbaan op te eisen.

Sacrementsdag

Sacrementszondag start voor de drumband altijd vroeg .. voor sommigen erg vroeg … voor sommigen te vroeg. Om stipt 6 uur zondagmorgen werd gestart met de reveille waarna een tocht door het dorp langs alle vrijwilligers die ook al vroeg uit de veren waren om de versieringen aan te brengen geëindigd wordt met een gezamenlijk ontbijt. Het ontbijt werd dit jaar verzorgd door Nicole & Jos Wenmakers waarvoor dank.

Na de sacrementsprocessie, het bezoek aan het kerkhof en de feestvergadering (zonder jubilarissen dit jaar) was het dan tijd om de oude koning naar huis te brengen en de schutterij te ontbinden voor wat nodige middagrust. Rond 16 uur keerde iedereen terug bij de oude koning om richting schietwei te gaan voor de start van het koningschieten. Het zou een historisch slot worden van een enerverend weekend. Met 20 schutters werd de strijd omstreeks 17 uur aangevangen. De vogel die door de oude koning Charel Cleuskens was gemaakt stond fier op de schietstang en gaf na 200 schoten nog geen enkele krimp. Ook na 300 schoten had de vogel nog weinig zin om plaats te maken, waardoor de gedachten al snel afdwaalden naar de 764 schoten die vorig jaar nodig waren om een beslissing te forceren. Gelukkig kwam het niet zover omdat met het 358e schot Raimond Vleeshouwers bijna een einde maakte aan deze spannende strijd. Het kwam echter niet zover aangezien er nog een klein gedeelte op de stang bleef hangen. Met het 359e gemikte schot kwam er echter wel een einde aan de tegenstand boven op de stang.

Historisch schot nieuwe Koning Math Cremers

Math & Milou Koningspaar 2016Math Cremers schoot zich voor de 1e maal tot Koning van Schutterij Sint Salvius. Bijzonder ook omdat Math het eerste Drumbandlid is dat na de wijziging van de reglementen (Drumbandleden mogen ook mee schieten op de ‘grote’ vogel) die deze eer te beurt valt. Samen met zijn vriendin Milou zal Math dit jaar het Koningspaar vormen, en zullen zij ook de eer hebben om als Koningspaar op ons eigen bondsfeest te staan welke we organiseren van 17 t/m 19 juni a.s.

Cafe Salden bokaal voor Guido Schrijen

Guido Cafe Salden Bokaal 2016En alsof het weekend nog niet lang genoeg geduurd had, werd op maandag traditioneel geschoten om de Cafe Salden Bokaal. Deze eer was voor de eerste maal weggelegd voor Guido Schrijen. Hierdoor kon er nog een historisch feitje worden toegevoegd namelijk alle ‘prijzen’ zijn dit jaar in de gelederen van de drumband te vinden, uniek in de toch al rijke historie van onze mooie vereniging.