Voorbije zaterdag is tijdens de drukbezochte Prinsezitting van de Limbrichtse “Doale” Salvian van Cleef uitgroepen tot Prins Salvian d’n Eesjte, regerend over het “Doaleriek”.

Salvian van Cleef is 22 jaar oud en komt uit een “doorluchtig” geslacht”. Niet alleen was vader Jos (onze voorzitter) Prins van de Doale in 1982, maar ook 4x koning van onze schutterij. Koningin-moeder Yolanda is ook niet onbekend met de carnaval: zij was in 1980 prinses van de Koelekluppele uit Echt en is erlid van de vastelaovesvereiniging.

Salvian is al 13 jaar lid van schutterij St. Salvius en hoopt komend jaar de koningsvogel te schieten en samen met zijn Guttecovense vriendin Regien als koningspaar zijn beste beentje voor te zetten.

Salvian is een “vastelaovesgek” in hart en nieren en was dan ook jeugdprins van de Doale in 2000. Sindsdien is hij nog steeds een van de drijfveren achter de Auwt JeugPrinse van Lömmerich.

In het dagelijkse leven werkt Salvian als assistent manager bij PhoneHouse in Sittard. Een Job die hem goed ligt en die hij graag uitoefent. De resterende tijd brengt Salvian graag door met z’n vriendin, met zijn vrienden en met zijn hond “Bletsj”, een vriendelijk boxer, maar “zo gek wie ein deur”.

Salvian is al van kleins aan gefascineerd door auto’s, Italiaanse in het bijzonder en luistert hij graag naar muziek van Bon Jovi.

Salvian recipieert samen met Jeugdprins Timo d’n Eesjte op zaterdag 16 januari in het gemeenschaphuis “’t Waope van Lömmerich” te Limbricht.