Hark van Sint Salvius is leeg :)

De Schutters van Sint Salvius worden volgende week zaterdag terug verwacht onder de buks voor het kavelen om “d’n Um”. Na 2003 is het weer de eerste keer dat Sint Salvius terug mag komen om verder te kavelen.


Met 153 schutterijen werd vanaf 16 uur begonnen aan de eerste 2 opschietrondes, omstreeks 18:15 was Sint Salvius aan de beurt op boom 30. Deze rondes ging voortreffelijk waardoor Sint Salvius mocht beginnen aan het kavelen. Het kavelen begon om 20 uur met 2 volle rondes, met nog ongeveer 80 schutterijen in de strijd, ook deze rondes verliepen voor onze schutters perfect. De wedstrijdleiding besloot hierna nog 1 ronde van 18 punten aan de schutters voor te schotelen, maar voor onze schutters was dat op deze dag geen probleem, ook deze 18 punten kwamen feilloos naar beneden op boom 36. Deze laatste ronde werd begonnen met 59 schutterijen, na deze ronde waren nog 41 schutterijen in de strijd, die dus a.s. zaterdag om 10:30 mogen beginnnen aan de finale van het OLS 2009.

De zes schutters van Sint Salvius:

  • Jack Limpens
  • Hans Voorhorst
  • Raimond Vleeshouwers
  • Jos Wenmakers
  • Roger Timmers
  • Frank Lebens

De laatste keer dat Sint Salvius aan de start stond van het uitkavelen was reeds 6 jaar geleden (2003), dit na een  interval van 5 jaar  (1998) waar onze schutters zelfs de 5e plaats bereikten. In 2003 werd afgesloten met een 18e plaats.

Van het huidige 6-tal zijn maar 3 schutters (Jack Limpens, Roger Timmers en Frank Lebens) die het uitkavelen op zaterdag hebben mogen meemaken, voor de overige schutters is het bereiken van het uitkavelen op zaterdag een volledig nieuwe ervaring.