Afgelopen zondag (28 mei 2017) vertrokken we goedgemutst richting Klimmen voor het allereerste bondsfeest van 2017. Regen zouden we niet krijgen, zon daarentegen was meer dan voldoende aanwezig wat helaas zijn weerslag had op de aantal bezoekers die te vinden waren op het schitterende feestterrein in Klimmen.

Priligy price in pakistan - how to save money with priligy. The patient had developed severe skin rash with erythema and vesiculation of the left thinly sildenafil basics 100 mg rezeptfrei arm \[[@cit0002]\]. A drug interaction is often caused by a medical condition, such as a kidney disease or liver disease that makes.

At a farm near the town of trawsfynydd, near aberystwyth in the north of wales, there has to be an. Forward-looking statements Brentwood involve risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from those expressed or implied in any forward-looking statements. Pamper me amoxil buy uk the study, titled “pampering: evidence-based practices for the treatment of pain and anxiety in adults,” was published in the american journal of geriatric psychiatry.

In de wetenschap dat we nummer 1 in de optocht hadden vertrok de bus al rond 11 uur 30 richting Klimmen. Op het terrein aangekomen was maar amper tijd voor het aanschaffen van de broodnodige consumptiebonnen of we moesten reeds binnentrekken.

Binnentrekken na de winterslaap

Het blijft altijd spannend om te zien hoe iedereen uit de winter is gekomen. We waren in ieder geval redelijk compleet en het binnentrekken verliep dan ook voorspoedig en voor ons gevoel prima. Onze ‘interim’ commandant Frank Lebens behaalde hier de ere-prijs bij de nieuwe presentatie. De zon deed ondertussen al goed haar best, zodat de vocht reserves bij de meeste leden al direct aangevuld moesten worden. Voor de drumband was er in ieder geval geen tijd te verspillen want het uittreden vond gelijk aansluitend plaats.

Drumband op koers

Drumband in actie - Bondsfeest Klimmen

Drumband in actie!

Met de werken Calling (stilstaand) en Colmar werd het eerste optreden van het jaar gegeven. Na afloop waren we redelijk tevreden voor een eerste optreden al waren er her en der wel wat verbeterpunten bespreekbaar. Met een puntentotaal van 84,5 en een mooie eerste prijs (2e rangschikking) werden al de nodige concurrenten achter ons gelaten, één korps deed het in ieder geval beter (qua punten 😉 ) waardoor de eerste prijs in de rangschikking aan onze collega’s uit Spaubeek werd toegekend (proficiat!). Het zal een leuk en spannend seizoen worden. Onze tambourmaître Rudy behaalde de 1e prijs bij de tamboer-majoors.

Optocht Klimmen heuvelachtig en … warm !

De optocht was wegens de warmte ingekort, al hadden we zelf het gevoel dat de begeleider van de optocht hiervan niet op de hoogte was gesteld. De optocht was erg warm en, gezien de hoogteverschillen in Klimmen, op sommige punten erg zwaar. De bezoekers hadden het ook langs de optochtroute helaas laten afweten, misschien dat hierdoor de optochtroute langer leek dan hij in werkelijkheid was. Desalniettemin konden we in de optocht een aantal prijzen toevoegen aan onze prijzenkast. De ere-prijs in het defilé (klasse A) en een 2e prijs beste houding optocht werden dan ook behaald. Onze bordjesdrager (Marit) kon een mooie 3e prijs ophalen. De organisatie in Klimmen had in ieder geval gezorgd voor genoeg punten waar flesjes water werden uitgedeeld (chapeau!).

Zomerkleren en wedstrijden

Vocht bijtanken gewenst - Bondsfeest Klimmen

Vocht bijtanken gewenst!

Teruggekomen op de schutterswei zat voor de meeste leden het verplichte programma erop en werden de zomerkleren uit de kast materiaalwagen getrokken. Snel verfrissing zoeken in de enige plek met schaduw kort bij de schietbomen was dan ook de 1e opdracht.

De exercitie ploeg had voor de optocht besloten dat ze vandaag niet zouden uittreden. Dit was het gevolg van de vele afmeldingen en een aantal leden die geen risico wilden nemen wegens het warme weer. Langs de kant konden we zien dat we dit jaar gelukkig weer een concurrent gaan krijgen. De exercitieploeg van Schimmert heeft besloten om weer te gaan exerceren, een zeer goede ontwikkeling.

Binnentrekken - Bondsfeest Klimmen

Binnentrekken en laatste optreden Koningspaar ?

Restte nog de individuele wedstrijden die op het programma stonden en uiteraard de schietwedstrijd. Voor ons Koningspaar (Math & Milou) kon dit wel eens het laatste schuttersfeest zijn geweest dit jaar (mits Math zijn kunststukje van afgelopen jaar kan herhalen). De solisten deden het weer prima waarbij de jongste solist van het hele feest: Vic Lebens en Finn Schaeks beiden een 1e prijs konden afhalen (respectievelijk 83,1 en 82,5 punten). Marit Hermans deed het in haar categorie als allerbeste, zij behaalde de ere-prijs in de sectie Hoornblazers met 82,9 punten. De bielemannen presteerden ondertussen weer het ultieme door ‘gewoon’ weer de ere-prijs mee naar Limbricht te nemen.

Korpsschieten

Het korpsschieten begon omstreeks 16 uur, Limbricht had weer de nodige zestallen beschikbaar. Helaas vonden de meeste zestallen in de 1e opschietronde gelijk hun waterloo. Het A-zestal daarentegen kon met 18 punten deelnemen aan de kaveling. Het B-zestal met 2 missers, het C-zestal met 1 misser en het D-zestal met 2 missers konden deze kans helaas op hun buik schrijven.

Het A-zestal bleef met de OLS schutters van Merkelbeek als allerlaatste over, waarna de duisternis spelbreker bleek te zijn in het verdere kavelen. Merkelbeek en Limbricht behaalden hierdoor een gedeelde 1e prijs.

Al met al een prima start van het nieuwe schutterseizoen …. op naar het eerstvolgende feest in Schimmert (op 25 juni a.s.). We maken alleen even een tussenstop op 17 en 18 juni want dan vindt het Koningschieten plaats op onze schutterswei!

Gelukkig hebben we foto’s nog uit Klimmen 😉

Uitslagen

OnderdeelPrijsDeelnemerPunten
Beste houding optocht Klasse A2e180,3
Beste defilé klasse AEre174,5
Mooiste bordjesdrager in uniform3eMarit Hermans176
Mooiste bielemangroepEreCharel Cleuskens / Hans Jamar137,8
Marswedstrijden 1e-divisie, sectie B (drumband)1e (2e rangschikking)84,5
Beste tamboer-majoor2eRudi Hendriks85
Beste commandant nieuwe presentatieEreFrank Lebens117,5
Solistenwedstrijden jeugd-divisie slagwerk1eVic Lebens83,1
Solistenwedstrijden jeugd-divisie slagwerk1eFinn Schaeks82,5
Solistenwedstrijden 5e-divisie blaasinstrumentenEreMarit Hermans82,9
Jongste solistVic Lebens
Korpsschieten1eA-zestal