Op het jaarlijkse Ere-kruis schieten van de Bond St. Gerardus, zijn 2 Ere-kruizen in handen gekomen van Schutters van Sint Salvius.

Na het gebruikelijk opschieten van 10 punten van 1 x 1 cm, waren van Sint Salvius nog 4 A Schutters, 5 B Schutters en 7 C Schutters in de strijd.

Na een 6-tal schietronden op “kleine” punten, werd om 19 uur het signaal gegeven om de punten weg te laten; er werd dus verder gekaveld op Stokken.

In de C werd het al snel onrustig en waren nog 4 Schutters in de strijd. 2 Schutters van Sint Salvius (Jos van Cleef en Frans Timmers) waren ook hier nog bij, dus was het al duidelijk dat minimaal 1 Ere-kruis in Limbrichtse handen zou komen. De strijd werd snel beslist, helaas viel Jos van Cleef net buiten de prijzen (4e plaats) maar werd Frans Timmers 2e, en behaalde dus een mooi Ere-kruis in de C-klasse.

In de B werd op stokken begonnen met 12 schutters, onder deze 12 schutters ook 2 schutters van Sint Salvius (Sef Bolders / Jan Huveneers). Na enkele ronden stokken waren er nog 2 schutters in de strijd waaronder Sef Bolders. Na 1 ronde verder kavelen viel de beslissing en werd Sef Bolders 1e in de B-Klasse.

In de A-Klasse werd helaas geen vervolg gegeven aan het succes van vorig jaar (1e en 2e plaats). Bij aanvang van het kavelen op stokken werd begonnen met 59 A-schutters waaronder 4 schutters van Sint Salvius. na de eerste ronde vielen Jack Limpens en Jos Wenmakers af, na de volgende 2 ronden werd Peter Wetzels ook uitgeschakeld voor ere-metaal, en was alleen Pascal Dreissen nog in de stijd om een ere-kruis in de klasse A. Helaas viel ook enkele ronden later een misser te noteren en was Pascal uitgeschakeld voor een ere-kruis.

Al met al een goed resultaat voor de schutters van Sint Salvius!