A.s. zaterdag vind in Stokkem de uitkaveling plaats van het OLS 2011. 27 Schutterijen zullen vanaf 11 uur de kaveling starten, zonder Schutterij Sint Salvius maar alsnog een kleine vooruitblik.

Men buying lipitor generic for the treatment of impotency and help erectile dysfunction are. It is an oral medication used to treat Harda Khās prezzo piu basso levitra 10 mg depression, sexual dysfunction, and premature ejaculation (or erectile dysfunction). At best, it is used in women and is taken for a short period of time.

To get your clomiphene tablets prescription and your prescription refill, you can contact a pharmacist. Clomid for treatment of infertility in https://physicsfix.com/comments/ women and clomid for menopause. The company says the results are pending, so they won't be announced until next year.

Schieten gestaakt

Afgelopen zondag werd het schieten om de organisatie van het OLS 2012, gestaakt na de 2 opschietrondes. Niet eerder werd de reguliere strijd zo snel gestaakt door het aantal afvallers in deze 2 opschietrondes. Van deze 27 schutterijen komen er 12 uit Midden-Limburg, 7 uit Zuid-Limburg, 6 uit Belgisch-Limburg, en 2 uit Noord-Limburg.

Sint Salvius

Schutterij Sint Salvius werd helaas ook uitgeschakeld in deze eerste 2 rondes, en moet weer een jaar wachten op een hernieuwde kans. 1 van de 27 Schutterijen die a.s. zaterdag de strijd met elkaar zullen aanbinden zal dan geen tegenstander van Sint Salvius zijn, wie dat is, zullen we a.s. zaterdag te weten komen. Maar liefst 5 schutterijen die a.s. zaterdag acte presence gaan geven in Stokkem, komen uit onze Bond, te weten: Oirsbeek, Amstenrade, Puth, Merkelbeek en Klimmen. Het mag vanzelf spreken dat we deze 5 schutterijen extra veel succes wensen a.s. zaterdag!

De overblijvers

Tijd voor een rondje langs de 27 Schutterijen die we zaterdag in Stokkem tegen zullen komen:

Noord-Limburg

63 St. Nicolaas — Meijel

St. Nicolaas Meijel heeft de opdracht om voor de 2e keer het OLS naar Meijel te halen. in 1954 was het zustervereniging St. Willibrordus, die het OLS won en derhalve voor de 1e keer in 1955 het OLS in Meijel mocht organiseren. Over de laatste jaren heeft St. Willibrordus qua schietprestaties de bovenhand gevoerd. Nu St. Nicolaas deze onderlinge competitie al in hun voordeel heeft beslist, liggen de kansen misschien wel voor het oprapen. Recente prestaties: een 56 plaats in 2009 en een 30e plaats afgelopen editie (2010).

103 ’t Zandakker Gilde St. Jan — Venray

‘T Zandakker Gilde St. Jan uit Venray, heeft het OLS nog nooit mogen winnen. De meest recente prestatie was een 5e plaats in 2009 (Neer). In 2010 (Grubbenvorst) werden de 1e 2 opschietrondes niet overleefd.

Belgisch-Limburg

14 St. Sebastiaan — St.Huibrechts-Lille (B)

Deze belgische vereniging heeft ook nog nooit de schietwedstrijd van het OLS gewonnen. Recente prestatie was een 11e plaats in 2009. In 2010 kwam deze schutterij tot een 59e plaats, om in de eerste kavelronde het strijdtoneel te verlaten.

39 St. Sebastiaan — Grote Brogel (B)

11 juli 1987 zal voor deze vereniging met gouden letters in de historie geschreven zijn. Op deze dag werd te Kinrooi de overwinning behaald op het OLS van 1987. In 1988 mocht deze schutterij voor de eerste, en gelijk laatste, maal in hun historie het OLS organiseren. In 1963 op het OLS in Leveroy heeft deze Schutterij het onderspit moeten delven tegen Schutterij Sint Salvius, waardoor het OLS in 1964 weer in Limbricht terecht kwam. Recente prestaties zijn oa. de winst op het LDS in 1999, en een 25e plaats in 2009. Afgelopen jaar waren de schutters van Grote Brogel kort bij de winst met een 5e plaats, en konden ze als 3e schutterij (qua Ranking) terugkijken op een geslaagde OLS kaveling.

45 St. Catharina — Beek (B)

In 1960 wist deze Schutterij op het OLS gehouden te Limbricht de 3e plaats te bemachtigen. In 2009 wisten de schutters uit Beek de opschietrondes niet te overleven, om in 2010 met een 40e plaats (gesneuveld in de 3e kavelronde) afscheid te nemen van Nederlands grondgebied. Onder de lastige omstandigheden in Stokkem, wisten ze echter het hoofd boven water te houden en zijn de schutters na het nemen van de eerste drempel misschien wel op weg naar het eerste OLS te Beek.

77 St. Harlindis & St. Relindis — Ellikom (B)

De afgelopen 2 jaren dat Ellikom weer mee schiet om de organisatie van het OLS, werd alleen in 2009 de opschietrondes niet overleef. In 2010 mochten ze echter een plek in de Top 10 voor zich opeisen, en wisten ze met een 9e prijs ook 9 rondes zonder misser te schieten. In 2001 werd echter voor de eerste maal de winst behaald op het OLS te Boshoven. In 2002 mochten ze derhalve het OLS organiseren. Gezien de prestaties van de diverse schutters op de persoonlijke kampioenschappen van de OLS federatie, en de prestatie van het afgelopen jaar, misschien wel een van de favorieten voor de winst in 2011.

104 Breydelzonen — Kessenich (B)

In 2003 werd voor de 1e maal het OLS georganiseerd in Kessenich. Het waren echter de collega’s van St. Martinus die deze eer te beurt viel. De breydelzonen zullen er alles aan doen om hun collega’s de loef af te steken en ervoor te zorgen dat in 2012 het OLS in Kessenich georganiseerd mag worden. Zou dit gebeuren, dan hopen we dat dezelfde terreinen als in 2003 worden gekozen, en we net als in 2003 kunnen gaan genieten van een geweldig gezellig OLS.

127 St. Sebastiaan — Dorne (B)

St. Sebastiaan Dorne mocht afgelopen editie de 2e kaveldag niet meemaken, ook deze schutterij overleefden de 1e 2 opschietrondes niet in Grubbenvorst. In 1980 werd echter te Ubachsberg de hoogst haalbare overwinning gehaald binnen de Schutterswereld, en mochten ze in 1981 voor de eerste maal een OLS in Dorne organiseren. Recente prestatie van de afgelopen jaren: een 31e plaats in 2009, in 2010 werd een 37e plaats behaald na 5 rondes zonder misser gekaveld te hebben.

Zuid-Limburg

17 St. Lambertus — Oirsbeek

Menig oudere schutter in Limbricht kan zich nog wel de strijd herinneren die Oirsbeek en Limbricht in de jaren 50 + 60 van de vorige eeuw met elkaar heeft uitgevochten. In 1959 mocht Limbricht na overgebleven te zijn met Oirsbeek de allereerste winst op het OLS voor zich opeisen. In 1964 op het OLS in Limbricht moesten ze het onderspit delven tegen de Schutters van Tegelen. De grote successen stammen van 1957 toen in Beesel de winst voor Oirsbeek was, en in 1974 toen in Wijlre het laatste OLS werd gewonnen door Oirsbeek. Recente prestaties: 2009 overleefden ze de opschietrondes niet, afgelopen editie werd een prachtige 8e plaats behaald door 11 rondes lang geen enkele misser te noteren.

64 St. Sebastianus — Mheer

De Schutters uit Mheer wisten ook nog nooit de winst bij het schieten op het OLS voor zich op te eisen. De afgelopen 2 jaren klimt deze schutterij langzaam maar zeker omhoog in de prestatie bij het schieten. In 2009 werd afgesloten met een 20e plaats, en in 2010 werd deze prestatie nog iets verbeterd om met een 17e plaats Grubbenvorst te verlaten.

73 St. Gertrudis — Amstenrade

Net als St. Sebastianus Mheer, wist ook St. Gertrudis Amstenrade het OLS nog nooit te winnen. Ook de prestaties van de afgelopen 2 jaar zijn vergelijkbaar. In 2009 werd een prima 33e plaats behaald, en in 2010 weer een aantal stappen beter door de 28e plaats mee naar Amstenrade te nemen.

74 St. Sebastianus — Puth

Voor de Schutters van Puth zullen de prestaties afgelopen zondag misschien wel niet als een verassing zijn gekomen, maar afgaande op de prestaties van het verleden en de afgelopen jaren, mag de deelname aan de kavelrondes van het OLS 2011 wel verrassend worden genoemd. Voor Puth zou het de eerste keer in de historie zijn als in 2012 het OLS georganiseerd mag worden. In 2009 + 2010 werden de eerste 2 rondes niet overleefd.

80 Eendracht — Grevenbicht

De 2e kaveling in de afgelopen 4 jaar betekend dat Schutterij Eendracht uit Grevenbicht, a.s. zaterdag plaats kan nemen onder de schietbomen. In 2009 en 2010 wisten ze de kaveling niet te behalen. De prestatie van afgelopen zondag zal voor de schutters uit Grevenbicht een goede opsteker te zijn, om het a.s. zaterdag tot het einde vol te houden. Het OLS werd nog nooit in Grevenbicht georganiseerd.

81 St. Sebastianus — Klimmen

Kavelen zal voor de Schutters uit Klimmen niks nieuws zijn. De afgelopen jaren wisten ze meestal de Kavelrondes van het OLS te bereiken. Die ene stap die nodig is om tot het einde mee te kavelen moeten de schutters nog maken. Gezien de prestaties op de diverse bondsfeesten in de Bond St. Gerardus moet deze stap a.s. zaterdag gezet kunnen worden. De Schutters uit Klimmen kunnen buigen op genoeg ervaring in hun zestal en zullen er alles aan doen om in 2012 voor de aller eerste maal de optocht van het OLS door het Zuid-Limburgse plaatsje te laten trekken.

86 St. Johannes & St. Clemens — Merkelbeek

Ook voor Merkelbeek geld dat bij winst op het OLS te Stokkem, de bijna 8000 schutters in 2012 het Zuid Limburgse dorp voor het eerst zullen bezoeken. Recente prestaties op het OLS spreken niet in het voordeel van de schutters uit Merkelbeek. Behaalde resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, zal Merkelbeek dan ook goed voor ogen houden. Recente prestaties op de Bondsfeesten in de Bond St. Gerardus geven in ieder geval aan, dat de schutters van Merkelbeek tot mooie dingen in staat zijn. Met een 1e + 3e prijs in het korpsschieten van de A-klasse bij de eerste 2 bondsfeesten zal genoeg vertrouwen getanked zijn om het a.s. zaterdag tot een goed einde te brengen. Recente prestaties: 2009 + 2010 sneuvelden de schutters van Merkelbeek in de 1e 2 opschietrondes.

Midden-Limburg

6 St Ansfried — Thorn

Misschien wel een van de grote outsiders voor het opstrijken van de winst a.s. zaterdag. De prestaties van de Schutters van St. Ansfried zijn de afgelopen 2 jaren bijzonder goed te noemen. Met als uitschieter de meest ondankbare 2e plek op het OLS 2009 te Neer. Ook in 2010 waren ze met een gedeelde 11e plaats weer kort bij een top 10 notering. Muziek en Thorn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, misschien zorgt St. Ansfried ervoor dat de Geiten en de Bokken even niet meer het belangrijkste zijn wat Thorn te bieden heeft in 2012. Het OLS in Thorn heeft nog nooit plaats gevonden.

26 St. Odilia — Ospeldijk

Het schieten op de bondsfeesten in de Bond Eendracht maakt macht is voor Schutterij St. Odilia dit jaar weinig succesvol gebleken. Op de site van Schutterij St. Odilia staat vermeld dat hun vereniging synoniem staat voor vriendschap, broederschap en gezelligheid … winnen staat op de 2e plaats. Laten we hopen dat de schutters van Ospeldijk deze slogan a.s. zaterdag even laten varen. Bij de laatste 27 horen van het OLS is ook gelijk de beste prestatie van de afgelopen jaren in 2009 werd een 52e plaats genoteerd en in 2010 een 45e plaats. Opvallend is dat het de afgelopen 2 jaar elke keer in de 2e kavelronde misging voor Ospeldijk. De eventuele winst op het OLS 2011 zou dan ook meteen betekenen dat in Ospeldijk het OLS voor de eerste keer in de historie zal worden gehouden.

29 St. Sebastianus — Herkenbosch

Mocht St. Sebastianus uit Herkenbosch de winst opstrijken a.s. zaterdag, dan zou dit betekenen dat het OLS na exact 100 jaar terug op Herkenbosche bodem zal zijn. In 1911 wisten de Herkenbosche schutters in Roermond de winst op het OLS te behalen en mochten ze het 7e OLS ooit organiseren. De schietresultaten op de bondsfeesten in de Midden Limburgse Schuttersbond zullen de schutters van Herkenbosch niet heel veel moed geven. Met slechts een 5e plaats van het A zestal op het bondsfeest te Thorn zijn er a.s. zaterdag betere prestaties nodig.  Recente OLS prestaties: in 2009 sneuvelden de schutters in de opschietrondes, in 2010 werd een gedeelde 59e plaats behaald, in de eerste kavelronde sneuvelden de schutters uit Herkenbosch. Toeval bestaat niet zullen ze ook ooit in Stramproy gedacht hebben (1966 / 1986 / 2006), door de laatste 3 winsten om exact 20 jaar te behalen. Misschien bestaat toeval a.s. zaterdag wel voor Herkenbosch.

32 St. Sebastianus — Heel

De schutters van Heel, zullen na de gedeelde 30e plaats van de afgelopen editie genoeg vertrouwen hebben om ook in Stokkem a.s. zaterdag een goede prestatie neer te zetten. Afgelopen jaar sneuvelden de schutters uit Heel in de 5e kavel ronde. In 2009 werd de kaveling niet behaald. St. Sebastianus uit Heel heeft nog nooit het OLS mogen organiseren.

38 St. Jacobus — Hunsel

Het schieten bij de schutters van Hunsel afgelopen zondag was ook gelijk de beste prestatie van 2011. Op de bondsfeesten in de Bond Eendracht maakt Macht, wisten de A-Schutters nog geen enkele keer alle 36 punten naar beneden te halen. Nu dit afgelopen zondag wel gelukt is, zouden de schutters van Hunsel zomaar een top prestatie neer kunnen zetten, en er misschien wel voor gaan zorgen dat in 2012 het allereerste OLS te Hunsel georganiseerd mag gaan worden. In 2010 werd de kaveling op het OLS niet behaald. In 2009 werd de kaveling wel behaald, maar mochten de schutters uit Hunsel de buks na 2 kavelrondes gelijk weer inpakken en richting Hunsel vertrekken met een 59 plaats.

55 Prins Hendrik — St. Odiliënberg

Voor Prins Hendrik is het bereiken van de kavelrondes van het OLS de 3e keer in successie. Na in 2009 een gedeelde 52e plaats gehaald te hebben en in 2010 een gedeelde 41e plaats, zullen de schutters van Odilienberg ondertussen wat meer ervaring hebben gekregen in het kavelen. Bijzonder is dat Prins Hendrik op het laatste moment (2 uur voor het opschieten) afgelopen zondag een schutter heeft moeten wisselen, aangezien de hoogzwangere vrouw van deze schutter op het OLS te Stokkem de vliezen waren gebroken. Na in 2009 afscheid te nemen in de 2e kavelronde, en in 2010 in de 3e kavelronde, zullen de heren en dame van Odilienberg a.s. zaterdag het minimaal 4 rondes moeten volhouden. Of 4 kavelrondes genoeg zullen zijn voor de winst van het OLS zal moeten blijken, maar een verbetering van de voorgaande 2 edities is dan in ieder geval alvast voor elkaar gekregen. Prins Hendrik organiseerde in 1907 en in 1920 het OLS.

83 St. Oda — Boshoven

Voor St. Oda Boshoven is het precies 10 jaar geleden dat ze het OLS mochten organiseren. Niemand vergeet meer hoe de winst werd behaald in Baarlo, en welke discussies de achteropsjot over zich af heeft geroepen. Tijd voor Boshoven om te laten zien dat het ook op een andere manier mogelijk moet zijn om een OLS winst voor zich op te eisen. Het schieten op de Bondsfeest van de bond Eendracht maakt macht is dit jaar vrij wisselvallig voor St. Oda Boshoven. Dat de Boshovenaren in staat zijn om een OLS te winnen, staat vast, of dat dit jaar gaat gebeuren is nog even afwachten. Recente OLS prestaties: 2009 51e plaats (3e kavelronde) in 2010 werd de kaveling niet behaald.

95 St Urbanus — Montfort

Al 2 maal wist St. Urbanus in zijn historie het OLS te organiseren. Na de winst in 1925 te Leveroy, werd bijna 10 jaar later deze prestatie nog eens dunnetjes over gedaan door de winst in 1933 te Baarlo nogmaals te binnen te slepen. Tijd voor Montfort om een nieuw hoofdstuk aan hun OLS historie toe te voegen. Recente OLS prestaties: 2009 een gedeelde 28e plaats (8e kavelronde), in 2010 werd de kaveling niet behaald.

112 St. Antonius — Slek-Echt

Een OLS in Echt heeft ooit plaats gevonden in 1909. De plaatselijke schutterij St. Landricus behaalde de winst in 1908 te Melick. St. Antonius Slek-Echt had in 1908 nog niet het levenslicht gezien, maar in de loop van 1928 werd Slek-Echt een schutterij rijker. Het gehucht Slek-Echt heeft nog nooit een OLS binnen haar grenzen mogen organiseren. Bij winst zal Slek-Echt een heel jaar lang Echt gaan gebruiken als toegangspoort naar het OLS Dorp.  Recente prestaties: 2009 een gedeelde 43e plaats (3e kavelronde), in 2010 werd de kaveling niet behaald.

138 St. Sebastianus — Ell

De prestaties op de Bondsfeesten van Schuttersbond EMM Weert, zullen de schutters van Ell tevreden stemmen. Het laatste bondsfeest werd met een gedeelde 1e plaats afgesloten. Het laatst aansprekende OLS resultaat vinden we terug in 1977, toen de schutters van Ell met een 6e plaats terugkeerden uit Niel bij As. De afgelopen 2 jaren wisten de schutters geen enkele keer de kaveling te bereiken, in Ell zal dan ook graag teruggedacht worden aan die bijzondere 10 juli in 1977. Zouden de schutters van Ell het tot het laatste schot volhouden, dan staat voor 2012 het allereerste OLS in Ell op het progamma.

140 St. Lambertus — Neeritter

De geschiedenis van het OLS en Neeritter zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar liefst 6 maal komt de plaats Neeritter voor als organisatie plaats van het OLS en haar voorlopers. Schutterij Lambertus organiseerde het laatste OLS in Neeritter in 1938, nadat de schutters van Neeritter zich het beste toonden in 1937 te Krawinkel. In 2002 te Ellikom waren de schutters van Neeritter dicht bij de overwinning met een 5e plaats. De meest recente prestaties geven in 2009 37e plaats (3e kavelronde) en in 2010 werd de kaveling niet behaald. Mocht Neeritter de winst opstrijken dan komt het OLS in 2012 wel op vertrouwde grond.

147 St. Joris — Wessem

Last but zeker not least in de lijst van de 27 schutterijen is St. Joris Wessem. Voor de eerste maal schieten ze deze editie weer mee voor de winst op het OLS. Maar liefst 5 x (1914, 1932, 1935, 1948, 2005) wist St. Joris Wessem al het OLS te organiseren. De laatste organisatie ligt iedereen nog vers in het geheugen, als een van de warmste ‘Awe Limburger’ van de afgelopen jaren. Mocht St. Joris Wessem a.s. zaterdag als allerlaatste overblijven, dan is het de eerste Schutterij die de OLS winst gelijk na de 5 jaar ‘rust’ voor zich op weet te eisen. Favorieten kent het OLS niet, wel schutterijen die de afgelopen jaren constant presteren en elke keer weer kort bij de overwinning zijn. Gezien de prestaties van Wessem de afgelopen jaren + de prestaties van de afzonderlijke schutters op het persoonlijk kampioenschap van de OLS federatie (6 schutters van Wessem bij de laatste 10 afgelopen editie), mag Wessem toch absoluut bij de grote kanshebbers worden gerekend voor de winst op het OLS 2011.

Zaterdag 11 uur Stokkem

A.s. zaterdag om 10 uur 45 zullen de buksemeesters van de 27 overgebleven schutterijen de lastige taak hebben om de buksen zo optimaal mogelijk in te regelen. Vanaf 11 uur begint de kaveling om de winst van “D’n Um”. Indien we a.s. zaterdag weer een vergelijkbaar slagveld zullen hebben als afgelopen zondag, zal het niet lang duren voordat de winnaar bekend zal zijn. Maar liefst 17 van de 27 schutterijen hebben nog nooit een OLS georganiseerd. Krijgen we a.s. zaterdag een volledige nieuwe organisator ?, of pakt toch een van de 10 andere oude rotten van de overwinningen hernieuwd de winst. We gaan het meebeleven a.s. zaterdag vanaf 11 uur te Stokkem.