In een spannende finale op het OLS 2011 te Stokkem, heeft het zestal van Schutterij Herlindis en Relindis Ellikom de zenuwen het beste in bedwang gehouden.

Vanmorgen werd het kavelen gestart met 27 schutterijen om de hoofdprijs van het OLS 2011. In de eerste 2 opschietrondes sneuvelden al 12 schutterijen. Na de pauze werd om 13 uur 30 aangevangen met het kavelen op kleine punten (1 X 1 cm).

Rond 15 uur 15 ging de kaveling verder met nog 2 schutterijen in de strijd, en ontketende zich een ware België – Nederland. Schutterij Herlindis en Relindis uit Ellikom en Schutterij Lambertus Oirsbeek.

De schutters van Ellikom, vooraf getipt als favoriet, had de snelheid van het schieten er goed inzitten, waardoor Oirsbeek iedere ronde de achtervolging diende in te zetten.

Om 16.35 miste Schutterij Lambertus Oirsbeek waardoor het OLS 2012 plaats zal vinden in Ellikom. Hierdoor vindt het OLS voor de 2e maal in successie weer plaats in België, en kunnen we op herhaling bij Schutterij Herlindis & Relindis Ellikom die exact 10 jaar geleden het OLS ook al wisten te winnen toen in Boshoven. Het OLS werd in 2002 ook al in Ellikom gehouden.

Namens Schutterij Sint Salvius een welgemeende felicitatie voor de Schutters van Schutterij Sint Lambertus Oirsbeek met deze geweldige prestatie.

Meer informatie:

Uitslagen Schietwedstrijd OLS 2011 te Stokkem

PrijsVereniging
1Schutterij Herlindis & Relindis Ellikom (B)
2Schutterij Lambertus Oirsbeek
3Schutterij de Breydelzonen Kessenich (B)
4Schutterij St. Sebastiaan Grote Brogel (B)
5Schutterij St. Sebastianus Heel
6Schutterij St. Sebastianus Ell
7Schutterij St. Joris Wessem
8Schutterij St. Ansfried Thorn
9Schutterij St. Odilia Ospeldijk
10Schutterij St. Urbanus Montfort