Het OLS 2015 te Maasniel ligt (voor Sint Salvius helaas) alweer enkele dagen achter ons, tijd om de prestaties eens onder de loep te houden en kort terug te blikken op deze afgelopen editie van het Oud Limburgs Schuttersfeest.

We also recommend that our clients discuss any questions or concerns with their doctor. For this reason, consumers should consult their doctors before vidalista 60 mg günstig using or starting on lexapro. However, once the acne has cleared up, you may need to reapply azithromycin to keep it under control.

When it comes to doxycycline side effects, you need to know about the most common drug interactions, so you can keep the medications you have working properly. The doxycycline monohydrate cost Hino is more effective than the doxycycline cost, the effectiveness of the doxycycline monohydrate cost, the doxycycline monohydrate cost of the doxycycline cost. Buy clomid from the reliable pharmacy at an affordable price.

koningspaar_ols2015Het weer en de optocht

In de aanloop naar het OLS is al veel gezegd en vooral geschreven over de optocht in het bijzonder i.c.m. de voorspelde weersomstandigheden. De optocht was lang en warm maar gelukkig zijn we op enkele erg warm geworden leden volledig en gelukkig gezond uit de optocht gekomen. De organisatie had gezorgd voor veel waterpunten, waar het verloren vocht in de optocht goed aangevuld kon worden.

Afstanden

De grootste afstanden werden toch wel op het terrein van de organiserende vereniging St. Urbanus Maasniel afgelegd. Jammer dat tijdens het bedenken en uittekenen van de terreinen toch bijzonder weinig rekening gehouden wordt met de schutter. De afstanden tot de materiaalwagens en de ligging van de wedstrijdterreinen en opstelplaats lagen echt enorm erg ver uit elkaar, dit had  anders gekund.

thumb_IMG_0292_1024Schieten

Het schieten op het OLS, misschien wel het belangrijkste wedstrijdonderdeel werd wegens de harde wind enige tijd uitgesteld. Sint Salvius moest onder boom 23 de eerste 2 opschietronden proberen te overleven. Dat de wind een grote factor speelde in de eerste doorgang werd wel duidelijk, maar liefst 57 van de eerste 80 verenigingen vonden hun waterloo, en konden vroegtijdig het schietmateriaal opbergen. Ook voor Sint Salvius ging het al vrij snel mis, de 2e schutter miste gelijk het eerste “bölke”, waardoor ook in 2016 geen OLS in Limbricht zal plaats vinden.

peter_finn_ols_2015Prijzen

Prijzen op een OLS halen is altijd plezierig. De laatste jaren zijn we toch regelmatig verwend met mooie overwinningen, en zo ook dit jaar mocht o.a. de Drumband alweer een winst noteren op het OLS.

In de 1e divisie sectie B werd met 495 punten, op afstand, beslag gelegd op de 1e prijs. Noemenswaardig is dat van de 7 korpsen die deelnamen aan de 1e divisie sectie B er 5 uit onze bond komen.

De Bielemannengroep haalde ook voor de zoveelste maal de 1e prijs binnen. Doordat Charel Cleuskens als Koning het OLS doorkruiste, wisten Peter en Hans als tijdelijk samengesteld duo alsnog deze mooie overwinning te behalen.

Bij de solisten werden door Finn Schaeks en Marit Hermans 2 mooie prijzen behaald. Respectievelijk een 2e en 3e prijs werden door beide solisten behaald, waardoor ze weer een mooi zilveren schildje op hun kostuum mogen opspelden. Finn mocht even later nog een schildje ophalen voor een 6e prijs die hij behaalde als bordjesdrager.

Espritprijs

De ‘Esprit’ is dé nieuwe prijs van het Oud Limburgs Schuttersfeest en is bedoeld voor de schutterij die het hoogste scoort op een aantal onderdelen gerelateerd aan de muziek. Deze prijs is ingesteld als stimulering van de muziek in het algemeen. Sint Salvius behaalde hier de 3e prijs, de winst werd behaald door onze collega’s uit Vaesrade (Sint Martinus).

Alle behaalde resultaten

Uitslagen OLS 2015

OnderdeelPrijsDeelnemerPunten
Marswedstrijden 1e-divisie, sectie B1e495
Beste bielemannengroep1e553
Solistenwedstrijden jeugd-divisie slagwerk2eFinn Schaeks883
Solistenwedstrijden jeugd-divisie blaasinstrumenten3eMarit Hermans840
Espritprijs3e1608,667
Beste commandant nieuwe exercitie gewapend6eFrank Lebens364
Beste bordjesdrager nieuwe exercitie gewapend6eFinn Schaeks547
Beste tamboer-majoor 1e-divisie7eMath Cremers831
Solistenwedstrijden 5e-divisie blaaswedstrijden8eErik Hermans814
Beste defilé nieuwe exercitie gewapend8e358
Beste commandant nieuwe exercitie8eFrank Lebens532
Mooiste geheel nieuwe exercitie gewapend11e (nl)555
Beste houding optocht nieuwe exercitie gewapend12e (nl)364
Mooiste koningspaar nieuwe exercitie gewapend13e519
Beste tambour-majoor nieuwe exercitie gewapend13e (nl)Math Cremers517
Beste vaandeldrager nieuwe exercitie gewapend26eTon Kleintjes333