Vanmiddag was de aftrap van een zeer druk en enerverend weekend voor de Schutterij. Om 14 uur 30 klonken de eerste schoten voor het Drumbandkoningschap van Schutterij Sint Salvius.

Oranjevogel

Rudi Hendriks had bij het vervaardigen van de Koningsvogel, het nederlands elftal in zijn achterhoofd gehouden, want de vogel stond mooi oranje te blinken in de middagzon op de schietweide.

Maar liefst 30 schutters hadden zich gemeld om kans te maken op het binnenhalen van het Koningsschap.

Jonker 2012

Tegelijkertijd met het Drumbandkoningsschieten vond het schieten voor de titel Jonker 2012 plaats. Hier waren 4 personen in de strijd om deze titel over te namen van Michelle Vleeshouwers. Michelle kon haar titel niet meer verdedigen, aangezien ze op de ‘grote’ vogel mocht schieten omdat ze hiervoor de gerechtigde leeftijd heeft behaald.

Om exact 15 uur 43 werd het laatste schot voor de titel Jonker 2012 gelost door Fin Schaeks. In een spannende finale versloeg Fin zijn mede collega schutters en kon voor de eerste keer in zijn nog zeer jonge schutterscarrière deze titel voor zich opeisen.

Drumbandkoning

De strijd om de titel drumbandkoning was ongeveer een half uur later in de beslissende fase beland. De vogel gaf de strijd op om 16 uur 17 na exact 228 schoten. Melanie Timmers was de schutter die het laatste schot afvuurde op de vogel om voor het eerst in haar schutterscarrière koning te worden van de Drumband.

Jong geleerd oud gedaan, met de paplepel ingegoten. Allemaal spreekwoorden die van toepassing zijn op onze kersverse Drumbandkoning en Jonker. Vader Peter en Moeder Miriam gingen Fin al diverse malen voor als Drumbandkoning of ‘grote’ Koning. Hetzelfde geld voor Melanie, haar vader Roger lukte het in 2002 om Koning te worden van onze Schutterij.