The gun !Wetenschappers hebben berekend hoeveel tijd je moet besteden indien je in een bepaalde discipline wil uitblinken. Talent en geluk worden belangrijk geacht om de top te bereiken, maar het zou vooral de oefening zijn die uiteindelijk de kunst baart.Er wordt wel eens gezegd dat genialiteit uit 1% inspiratie en 99% inspanning bestaat. Wetenschappers hebben nu berekend hoeveel bloed, zweet en tranen er precies nodig zijn om geniaal te worden in een bepaalde bezigheid.

De conclusie van het onderzoek, dat aan de Muziekacademie van Berlijn werd gevoerd, is dat er niet minder dan 10.000 uren oefening nodig zijn om de top te bereiken. Zowel topsporters als topmuzikanten zouden een dergelijk aantal uren besteed hebben om hun vaardigheden te ontwikkelen.
Virtuoos

Tijdens de studie werden kinderen die op 5-jarige leeftijd viool begonnen te spelen, gevolgd. Ze oefenden aanvankelijk twee à drie uur per week en dat aantal werd later opgetrokken. Tegen de tijd dat ze de leeftijd van 20 jaar bereikt hadden, bleken degenen met 8.000 uur oefening goede vioolspelers te zijn geworden. Maar wie 10.000 uren geoefend had, bleek een échte virtuoos te zijn geworden.

Volgens de wetenschappers lijkt het menselijk brein zo’n 10.000 uren aan oefening nodig te hebben om een bepaalde discipline op topniveau te kunnen uitoefenen.

Oefening baart kunst. Dus wil je goed schieten / exerceren / muziek maken, je hebt heel wat uurtjes nodig om dit goed onder de knie te krijgen!

Wie heeft de 10.ooo uur al vol geschoten / ge-exerceerd / geblazen / getrommeld ? Vul de pol aan de rechterkant in, we zijn erg benieuwd of we dit jaar gaan grosieren in 1e prijzen !