Vandaag vond in Limbricht de schietwedstrijd plaats voor het bondsfeest van Heerlerheide.

Na de goede resultaten van de diverse schietploegen op het bondsfeest van Merkelbeek, waren de verwachtingen hooggespannen.

Opschietronden

De opschietronde voor het A-zestal verliep voorspoedig. Met 18 punten werd deelname aan de kaveling veilig gesteld. Het B-zestal begon voorspoedig aan de opschietronde. Na de 1e prijs in Merkelbeek werd het B-zestal goede kansen toebedeeld om ook op eigen grond een goed resultaat neer te kunnen zetten. Bij de 5e en 6e schutter ging het helaas mis, en met 16 punten in de opschietronde, werd de kaveling op 1 punt na gemist.

C zestallen

De C-zestallen verkeren dit jaar in uitstekende vorm. Na een 1e en 2e prijs op het bondsfeest van Merkelbeek waren ook vandaag de verwachtingen hooggespannen. Met 3 C-zestallen werd begonnen aan de opschietronde. In Merkelbeek werd met maar liefst 3 zestallen deelgenomen aan de kaveling (C1 + C2 + C3), vandaag stelde de C1 en C2 niet teleur, en schoten beide met 18 punten de kaveling tegemoet. De C3 mocht helaas niet deelnemen aan de kaveling door enkele missers in de opschietronde. In de opschietronde waren de C1 en C2 ook de enigste 2 zestallen die 18 punten bij elkaar hadden geschoten zodat deze 2 zestallen zich, net als in Merkelbeek, konden opmaken voor het verdelen van de 1e en 2e prijs. De C1 was uit op revanche, maar de C2 bleek net als in Merkelbeek vandaag het sterkste en miste geen enkele keer.

A-zestal

Bij de A-zestallen kon Limbricht zich na 1 kavelronde opmaken voor een heuse “head to head” met het A-zestal van Puth voor het schieten om de 1e en 2e prijs. Ook hier werd de 1e prijs in Limbricht gehouden, doordat de A geen misser wist te noteren en het zestal van Puth 2 bölkes op het einde van de ronde nog op de harken had staan.

Al met al een goede afsluiting van het Schutterseizoen, met twee 1e prijzen en een 2e prijs. Morgen vind in Heerlerheide het laatste bondsfeest van dit jaar plaats.

Uitslagen

Uitslagen bondsfeest Heerlerheide 2011

PrijsOnderdeelNaamPunten
2eBeste defilé klasse ASint Salvius Limbricht278
3eMooiste bordjesdrager in uniformErik Hermans278
EreBeste tambour jeugddivisieMarco Lebens85,2 (promotie)
1eBeste tambour jeugddivisiePatrick Timmers85,1 (promotie)
1eBeste hoornblazer jeugddivisieErik Hermans82,4
1eSectie B klaroenkorpsen 1e divisieSint Salvius Limbricht84,2
1eBeste commandant nieuwe exercitieJan Lebens385,5
2eBeste commandant nieuwe presentatieJan Lebens360,5
1eNieuwe exercitieSint Salvius Limbricht494
1eKorpsschieten A-klasseA Schutterij Sint Salvius1 X 18 (2 X 18 kavelen)
1eKorpsschieten C-klasseC2 Schutterij Sint Salvius1 X 18 (1 X 18 kavelen)
2eKorpsschieten C-klasseC1 Schutterij Sint Salvius1 X 18 (1 X 17 kavelen)